5 nasvetov za čudovita stopala

Pri vedno hitrejšem tempu življenja mnogokrat pozabimo na nego stopal, še posebej v hladnejših mesecih, ko nosimo zaprto obutev. Čeprav naša stopala drugi ljudje ne vidijo, to ne sme biti razlog, da jih zapostavljamo, saj nas še vedno vsak dan nosijo in blažijo pritisk na sklepe pri hoji. Prav tako moramo stremeti k urejenim stopalom za nas same, ne le za druge okoli nas.

 

1. Vsak dan si stopala dobro umijemo

Najboljše z naravnim milom, katerega pH je 5,5, saj ta ne draži kože. Pazimo, tudi na temperaturo vode, saj klor pri visoki temperaturi negativno vpliva na vitamin E v naši koži, ki je antioksidant. Stopala nato osušimo s svežo bombažno brisačo, pri čemer smo pozorni na predele med prsti. Z brisanjem med prsti preprečimo pojav glivic.

2. Nanesemo kremo

Po umivanju na stopala nanesemo vlažilo ali hranilno kremo ali kremo, ki je posebej prilagojena problematiki našega stopala (prekomerno potenje, glivična okužba ali otiščanci). Kremo dobro vtremo v kožo in nežno pomasiramo, s tem tudi izboljšamo prekrvavitev in preprečimo zatekanje stopal.

3. Pripravimo si sproščujočo kopel

Nekajkrat na mesec svojim stopalom privoščimo sproščujočo kopel z različnimi eteričnimi olji, kot preventivno ali dopolnilno zdravljenje uporabljamo pri glivičnem obolenju nohtov eterično olje čajevca.

4. Pravilno striženje nohtov

Nohte na nogah vedno strižemo s kleščami ali velikim ščipalcem za nohte, ki morata biti pred vsakim striženjem razkužena. Noht postrižemo vedno naravnost in poskrbimo, da nismo pozabili odščipniti »špičk« na robovih nohta. Po potrebi rahlo popilimo robove nohta, da mu vrnemo lepo obliko. Nikoli ne strižemo »na okroglo« ali pa »v živo«, saj tako tvegamo nastanek vraščenega nohta, ki je zelo boleča in neprijetna težava.

5. Redni obiski pedikerja

Redno obiskovanje strokovno podkovanega pedikerja, ki bo kakršnekoli spremembe na stopalu zaznal veliko prej kot mi sami, s pregledovanje stopal doma, je ključno za ohranjanje zdravja naših stopal. Veliko ljudi pride v naš center z močno vraščenimi nohti, saj niso dovolj hitro prepoznali simptomov vraščanja.

Ti so:

  • pordela in na dotik boleča koža okoli nohta
  • pojav gnojnega izcedka
  • vroč prst, zaradi vnetja
  • koža ob nohtu je obarvana modro-violično
  • rast “divjega mesa” ob nohtu, ki se vrašča

V Centru medicinske pedikure AN.NIKA vam nudimo strokovno pedikuro in odlične nasvete, zato bodite pozorni na vaša stopala in se izognite nevšečnostim, ki nastanejo zaradi hitrega tempa življenja.

DELI MED PRIJATELJE:
Avatar photo
Vida Ozis

Vida Ozis je svojo specifiko dela usmerila v področje medicinske pedikure, predvsem vraščene nohte. Je ena prvih in najuspešnejših pedikerk v Sloveniji, ki z uporabo AN.NIKA medicinske nohtne sponke učinkovito reši vsak, še tako zahteven, primer vraščenega nohta, za kar so bila potrebna leta dragocenih izkušenj, strokovnih izobraževanj ter usposabljanj tako doma kot v tujini.

Articles: 94

10% na nakup

Ob prijavi na naše e-novičke prejmete kupon
za 10% popust na vaš nakup.

*S prijavo na e-novice se strinjate s politiko zasebnosti.

 

0