5 nasvetov za zdrava jetra

Liverodon© jetrni in prebavni kompleks

LiparDesignPhotography-04733

Liverodon©

28,67 €

Priporočamo

LiparDesignPhotography-04514

5% popust

2x Liverodon©

57,34 €

54,48 €

LiparDesignPhotography-01161

10% popust

3x Liverodon©

86,01 €

77,40 €

Se tudi ti zaradi hitrega načina življenja, nepravilne prehrane, premalo gibanja in veliko stresa v vsakdanu soočaš s težavami jetri? Pomembno je, da težave pravočasno prepoznaš in ukrepaš, saj lahko tovrstne režave pripeljejo do resnejših bolezenskih stanj drugod po telesu. Čiščenje telesa oz. sposobnost telesa, da nemoteno odstranjuje odvečne in strupene snovi, hkrati pa sprejema vitamine, minerale in hranilne snovi je ključno za zdravje tvojega telesa. Če imaš težave z jetri, ne skrbi pomagali to bomo, da rešiš ta problem.

Zakaj se pojavijo težave z jetri?

Tudi ko spiš tvoje telo ne spi, temveč dela s polno paro naprej-presnavlja hrano, odstranjuje strupe, se bori z okužbami in stremi k ohranjanju homeostaze oz. ravnovesja. Jetra imajo funkcijo čiščenja telesa, vendar morajo biti za optimalno delovanje zdrava. Kaj pa to pomeni? Če se začne v jetrih kopičiti maščoba, to onemogoča normalne procese in je čiščenje krvi in odstranjevanje odpadnih ter strupenih snovi iz telesa delno onemogočeno.   

 

Za težave z jetri smo v večini odgovorni mi sami s svojim življenjskim slogom. Slaba prehrana z veliko sladkorja in maščobe ter malo zelenjave in vlaknin je glavni razlog za nalaganje maščob v jetrih.  

 

Maščoba se začne kopičit v jetrih zaradi prevelikega vnosa enostavnih oglikovih hidratov, ki jih najdemo v sladkih pijačah in slaščicah. Stresna služba in stresne situacije v naše življenju jetra še dodatno obremenijo, kar zmanjša zmožnost odstranjevanja odvečne maščobe. Kot sem že omenila so zamaščena jetra resna težava, saj lahko vodijo celo v raka jeter.

Kako prepoznam težave z jetri?

Delovanje tvojih jeter se ne poslabša iz danes na jutri, temveč gre za dolgotrajni proces, ki če ni ustavljen lahko vodi v resne zaplete. Pozorni si preberi, kateri so glavni znaki težav z jetri.

 

Pri znak težav je jetri je močna utrujenost in pomanjkanje energije. Če si praktično vsak dan čisto brez energije in volje, ti vsakodnevna opravila poberejo vso moč, potem se vzrok najverjetneje skriva v tvojih jetrih. 

 

Neurejena prebava je velikokrat povezana z zamaščenostjo jeter. Pogoste driske ali “belkasto” blato so najverjetneje posledica nepravilnega delovanja jeter.

 

Tudi glivice na nohtih so dobri pokazatelj zdravja tvojih jeter. Če opaziš na svojih nohtih rumeno obarvanost ali so tvoji nohti zadebeljeni, potem imaš najverjetneje glivice. Gre za zelo trdovratno težavo, za katero se marsikdaj skriva vzrok ravno v zamaščenih jetrih, saj je sposobnost čiščenja telesa oslabljena.

Resnost težav z jetri

Če opaziš katereg od zgoraj naštetih znakov pri sebi, potem imaš najverjetneje tudi ti težave z jetri. Ne skrbi, lahko ti pomagamo, da bodo tvoja jetra spet 100% delujoča in tvoje telo spet zdravo. Resnost težav z jetri poteka postopoma, najprej se v jetrih začne nabirati maščoba. Če na tej stopnji ne ukrepaš, s spremembo načina prehranjevanja, se lahko tvoja jetra vnamejo, kar imenujemo hepatitis. 

 

Hepatitis prepoznamo po mišični oslabelosti, slabem počutju, napetostjo v predelu trebuha in temnem urinu. Če na tej stopnji še vedno ne narediš nič, da se tvoja jetra očistijo in si opomorejo, se lahko pojavi jetrno popuščanje, rak jeter in jetrna fibroza (brazgotinjenje jeter). V fazi pojava jetrne fibroze se začne delujoče tkivo jeter brazgotiniti kar pomeni trajno okvaro jeter. 

 

 

Domača pomoč za jetra

Četudi živiš hiter tempo življenja, lahko že danes narediš spremembo in pomagaš svojemu telesu, da lahko vse funkcije potekajo nemoteno. S čiščenjem jeter se bo izboljšala tudi tvoja prebava, nivo energije in sposobnost prenašanja vsakodnevnega stresa. Tukaj je 5 nasvetov, s katerimi si lahko pomagaš:

 1. Uživaj polnovredno hrano polno vitaminov in mineralov
 2. Pij zadostne količine vode ali nesladkanega čaja, to je 1,5-2,5 litra na dan
 3. Planiraj si vsak dan vsaj 20 min telesne aktivnosti, to ne bo le pripomoglo k boljšemu zdravju jeter, ampak tudi k boljšemu počutju, saj se med telovadbo sproščajo endorfini.
 4. Izogibaj se ocvrti in predelani hrani. Ko greš v trgovino naj bo tvoje vodilo, da položiš v voziček samo živila, ki jih je potrebno skuhat-torej nič že pripravljene hrane.
 5. V svojo prehrano vključi hladno stiskano olivno ali bučno olje, ki vsebujeta ogromno antioksidantov in nenasičenih maščobnih kislin, ki spodbujajo zdravo delovanje in zaščito celic.

Težave z jetri so resna težava, zato ti poleg upoštevanja zgoraj naštetih nasvetov priporočamo uživanje Liverodona©. Liverodon© je 100% naravni jetrni kompleks, ki vsebuje:

 • koprive
 • baziliko
 • artičoke
 • oljčne liste
 • origano
 • kurkumo

Je popolnoma brez dodanih barvil, aditivov, konzervansov in polnil. 

Liverodon© jetrni in prebavni kompleks

LiparDesignPhotography-04733

Liverodon©

28,67 €

Priporočamo

LiparDesignPhotography-04514

5% popust

2x Liverodon©

57,34 €

54,48 €

LiparDesignPhotography-01161

10% popust

3x Liverodon©

86,01 €

77,40 €

DELI MED PRIJATELJE:

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

10% na nakup

Ob prijavi na naše e-novičke prejmete kupon
za 10% popust na vaš nakup.

*S prijavo na e-novice se strinjate s politiko zasebnosti.

 

0