Domači piling in maska za stopala

Suha koža na stopalih ni le neestetskega videza, vendar tudi privede do zdravstvenih težav. V primeru prekomerne izsušitve kože ta povzroči bolečo hojo, krvavenje iz ranic, ki se pojavijo, in celo okužbe stopala.

Če opazite na svojih stopalnih zadebeljeno porumenelo plast kože, vas koža na stopalih srbi in se lušči, ali pa zgolj želite vaša stopala še naprej ohranjati negovana, potem so ti nasveti za vas idealni. Ne vzamejo veliko časa, torej lahko skrbite za zdravje svojih nog, kljub hitremu tempu življenja.

Kot na vse v telesu vplivata hrana in pijača, tudi tukaj ni drugače. Zelo je pomembno da pijemo veliko vode in jemo hrano bogati z vitamini, minerali in vlakninami, saj tako iz notranjosti ohranjamo svojo kožo zdravo.  Enkrat do dvakrat na teden je priporočljiv piling za stopala, kjer odstranimo odmrle kožne celice povrhnjice in omogočimo naši koži, da zasije.

MEDENI PILING

Potrebujemo žlico medu in kokosovega ali avokadovega olja ter žlico soli. Sestavine zmešamo v posodici, jih nanesemo na stopala ter nežno masiramo s krožnimi gibi, da odstranimo odmrle kožne celice. Piling nato speremo z mlačno vodo in stopala dobro obrišemo s svežo brisačo, ne pozabimo obrisati predele med prsti in tako zmanjšamo možnost nastanka glivične okužbe.

Ob dnevih, ko imamo več časa pa lahko svojim stopalom privoščimo sproščujočo in negovalno masko, ki bo ohranjala naša stopala mehka.

POŽIVLJAJOČA SADNA MASKA

Na krožniku z vilico pretlačimo banano, jo prenesemo v posodico, dodamo žlico medu in mešamo toliko časa, da dobimo gladko zmes, ki se bo lepo nanesla na naša stopala, po potrebi še dodamo med. Masko nanesemo na stopala in pustimo učinkovati 20 minut. Ta čas lahko izkoristimo za sproščanje ob branju dobre knjige ali skodelici kave. Po 20. minutah spremo masko z mlačno vodo in stopala dobro obrišemo s svežo brisačo.

V Centru medicinske pedikure An.nika vam poleg medicinske in klasične pedikure, ki jo izvajamo na profesionalnem nivoju ter po letih izkušenj, nudimo tudi parafinsko kopel za vaša stopala. Ta deluje antistresno in ima pozitivne učinke pri obeljenih za artritisom.

DELI MED PRIJATELJE:
Avatar photo
Vida Ozis

Vida Ozis je svojo specifiko dela usmerila v področje medicinske pedikure, predvsem vraščene nohte. Je ena prvih in najuspešnejših pedikerk v Sloveniji, ki z uporabo AN.NIKA medicinske nohtne sponke učinkovito reši vsak, še tako zahteven, primer vraščenega nohta, za kar so bila potrebna leta dragocenih izkušenj, strokovnih izobraževanj ter usposabljanj tako doma kot v tujini.

Articles: 94

10% na nakup

Ob prijavi na naše e-novičke prejmete kupon
za 10% popust na vaš nakup.

*S prijavo na e-novice se strinjate s politiko zasebnosti.

 

0