Glivična okužba nohtov je grožnja imunskega sistema

Glivice na stopalih niso le rumeno obarvanje nohtov, temveč v telo sproščajo toksine, ki negativno vlivajo na naš imunski sistem, zato je izredno pomembno, da že danes začnemo z ustreznimi ukrepi preprečevanja in zdravljenja okužbe. Raziskave so pokazale, da obstaja korelacija med glivičnimi okužbami kjerkoli na v na telesu in med rakavimi obolenji, odpovedjo ledvic in pokanja žil.

Znaki glivične okužbe nohtov

Najbolj značilni simptomi po katerih lahko prepoznamo glivično okužbo nohtov so:

  • neprijeten vonj stopal
  • bele lise na nohtih
  • porumeneli nohti
  • zadebeljeni nohti
  • krhki nohti
  • srbeče obnohtje
  • pordela koža med prsti, ki se lušči

nika

nika

Kaj lahko naredimo sami?

Če predvidevamo, da imamo glivično okužbo nohtov, moramo biti odgovori do sebe in do naših najbližjih, saj lahko prenesemo glivično okužbo na ostale družinske člane ali sostanovalce, zato med tuširanjem stojimo na brisači, po tuširanju ne stopimo na skupno brisačo, ampak si pripravimo svojo. Prav tako imamo svoj ščipalec in pilico za nohte.

  • nosimo nogavice iz naravnih materialov, ki jih večkrat na dan zamenjamo
  • večkrat na dan si umijemo stopala z naravnim milom in jih zares dobro obrišemo s svežo brisačo
  • uživamo veliko rib, ovsenih kosmiče, izdelke iz polnozrnate moke, veliko zelenjave, jajc in oreščkov

nika

Redno obiskovanje pedikerja

Glivice so zelo trdovratna težava, ki se je praktično ne moremo znebiti, saj se naselijo globoko v notni posteljici in se razmnožujejo. Brez ustreznega pristopa okužba le napreduje, nohti se debelijo in spreminjajo svojo obliko.

S preventivno pedikuro opazimo prve simptome glivične okužbe zelo zgodaj in je zdravljenje zelo hitro, medtem ko zdravljenje nohtov z dolgotrajno okužbo z glivicami traja dalj časa.

nika

V Centru medicinske pedikure An.nika zdravimo glivično okužbo nohtov s sočasnim rednim obiskovanjem naših strokovno usposobljenih pedikerjev in uporabi antimokotičnih sredstev, saj jim z redno pedikuro omogočamo, da prodrejo globje v nohtno posteljico. Zaradi pandemije COVID-19 Center An.nika ne dela, lahko pa v naši spletni trgovini https://www.annika.si/shop/ naročite antimikotični lak in tinkturo in že danes začnete svojo pot k ponovnem zdravju stopal.

DELI MED PRIJATELJE:
Avatar photo
Vida Ozis

Vida Ozis je svojo specifiko dela usmerila v področje medicinske pedikure, predvsem vraščene nohte. Je ena prvih in najuspešnejših pedikerk v Sloveniji, ki z uporabo AN.NIKA medicinske nohtne sponke učinkovito reši vsak, še tako zahteven, primer vraščenega nohta, za kar so bila potrebna leta dragocenih izkušenj, strokovnih izobraževanj ter usposabljanj tako doma kot v tujini.

Articles: 94

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

10% na nakup

Ob prijavi na naše e-novičke prejmete kupon
za 10% popust na vaš nakup.

*S prijavo na e-novice se strinjate s politiko zasebnosti.

 

0