Higiena stopal

DELI MED PRIJATELJE:

Predvsem v zimskih mesecih je veliko govora o ustrezni higieni in pravilnem umivanju rok. Vse premalo pa se poudarja ustrezna higiena stopal, ki je v zimskih mesecih zaradi nošenja zaprtih stopal in debelih nogavic še kako pomembna.

 

 

4. KORAKI OSNOVNE HIGIENE STOPAL

  • vsak večer si stopala dobro umijemo z naravnim milom, speremo in dobro obrišemo s svežo brisačo. Pozorni smo na predele med prsti, kjer se v prisotnosti vlage ustvari ugodno okolje za rast glivic
  • po umivanju si stopala namažemo s kremo prilagojeno naši problematiki-potenje stopal, suha stopala, kreme prilagojene diabetikom
  • vsak dan si oblečemo sveže bombažne nogavice, najboljše bele barve, saj jih lahko kuhamo in uničimo bakterije na tkanini
  • stopala si vsaj enkrat na 14 dni pregledamo, če opazimo kakršnokoli spremembo na nohtih ali koži čimprej obiščemo strokovno usposobljenega pedikerja

KAKO SKRBET ZA OBUTEV?

Obutev mora stopalom pri hoji zagotavljati pravilno gibanje stopalnega loka, prstov in pete ter blaženje pritiskov, saj nepravilno obnašanje stopal med hojo vpliva na oslabljenost legimentov (vezi) v gležnju, kolenu in medenici ter na težave s hrbtenico. Če med hojo stopalo obremenjujemo na napačnih mestih, se naše telo prilagodi tako, da deluje “po liniji najmanjšega odpora”. To pomeni, da se začne deformacije vezi in hrbtenice, saj s tem telo blaži zunanje udarce na telo pri hoji, ki jih stopalo zaradi nepravilne obutve ni sposobno prestreči. Tudi zatekanje nog in krčne žile, ki se pojavijo predvsem pri ženskah, so posledica neustrezne obutve, ki ne nudi zadostno oporo celotnemu telesu.

Vsak dan si obutev, ki smo jo nosili prezračimo in v primeru prekomernega potenja nog v čevlje natrosimo otroški puder, ki veže nase vodo in dodatno osuši obutev.

V Centru medicinske pedikure An.nika si poleg uspešnega reševanja glivičnih obolenj, bradavic in vraščenih nohtov, z namestitvijo VHO medicinske sponke, prizadevamo za ozaveščanje o pomembnosti vsakodnevne nege nog, saj lahko preprečimo veliko problematik stopala.

DELI MED PRIJATELJE:
Default image
Vida Ozis

Vida Ozis je svojo specifiko dela usmerila v področje medicinske pedikure, predvsem vraščene nohte. Je ena prvih in najuspešnejših pedikerk v Sloveniji, ki z uporabo medicinske VHO sponke učinkovito reši vsak, še tako zahteven, primer vraščenega nohta, za kar so bila potrebna leta dragocenih izkušenj, strokovnih izobraževanj ter usposabljanj tako doma kot v tujini.

Prispevki: 87
5% popust
Danes žal ne.
Pa naslednjič!
10% popust
Brezplačna poštnina
Pa tako blizu...
50% popust
15% popust
Zavrtite kolo sreče za super prihranke!

Vnesite spodnje podatke in zavrtite kolo. Danes je vaš srečen dan :)

*Z vnosom svojih podatkov se strinjate s prejemanjem e-sporočil z z najboljšimi ponudbami, novimi izdelki, novicami in uporabnimi vsebinami za zdravje vaših stopal in nohtov.