Urasli nokat

Vraščen noht ali zanohtnica je zelo pogost pojav, ki se večkrat pojavi pri moških, največkrat mladostnikih.

 

Do vraščanja pride zaradi:

 • nepravilnega striženja (striženje na okroglo), katerega posledica je ostanek »špičk« na vogalih nohta. Te »špičke« pa potem rastejo v mehko tkivo nohta.
 • neprimerne obutve, ki nam je preozka, neudobna in nas tišči. Povzroči tudi deformacijo prstov do te mere, da začnejo nohti rasti drugače-nepravilno
  poškodbe nohta, saj lahko rast poškodovanega nohta spremeni in poveča tveganje za vraščanje nohtov
 • dednosti, saj imajo ljudje z zaobljeno obliko nohtov večjo možnost, da se bodo ti začeli vraščati.
 • zadebeljenih nohtov, ki so zelo nagnjeni k vraščanju, in se največkrat pojavijo pri starejših
 • Da gre za vraščen noht, prepoznamo po ostri in na določen del omejeni bolečini ob strani nohta, rdečini in oteklini, iz katere se ob pritisku pojavi izcedek ter povečani stranski gubi na prstu.

 

Kako zdraviti vraščen noht in zakaj operacija ni rešitev?

Ogromno strank, ki se obrne na nas, ima za seboj vsaj eno operacijo vraščenega nohta. Zanjo so se odločili, ker niso imeli informacije o drugih rešitvah. Po operaciji trpijo zelo hude bolečine in jemljejo močne protibolečinske tablete-vse to za slab končni rezultat.

 

Operativni poseg ne prinaša trajne rešitve, saj se v 90% vraščanje nohta na operiranem prstu ponovi in v večini primerov imajo pacienti po operaciji iznakažene nohte. Prisotne so tudi zelo hude bolečine, ki trajajo mesec dni, v tem času smo nezmožni hoditi v službo in se ukvarjati s športom. Medtem ko nas VHO medicinska sponka ne ovira pri opravljanju dela, nošenju zaprtih čevljev in izvajanju športnih aktivnosti.

4fba6e07-7e50-48c7-97f4-2ac21c2c57b2-1

Kako poteka zdravljenje vraščenega nohta z medicinsko VHO sponko?

Medicinska VHO sponka je tanka jeklena žička, ki omogoči vraščenemu nohtu, da se poravna in začne pravilno rasti. V načinu delovanja bi VHO sponko najlažje primerjali s sponko zobnega aparata (žička). Tako zobna kot nohtna sponka opravljata funkcijo ravnanja.

 

Nohtna VHO sponka se namesti na desni in levi rob vraščenega nohta, ga privzdigne in na povsem NEBOLEČ, HITER in predvsem UČINKOVIT način povzroči, da le ta pridobi pravilno obliko in rast.

 

Med mnogimi različnimi sponkami je VHO medicinska sponka med VODILNIMI v Evropi in je podprta tako s strani University Hospital Erlangen kot tudi zdravnikov. VHO medicinsko sponko lahko namestimo slehernemu posamezniku, prav tako pri hudih primerih hipergranulation in diabetikih. Najpomembneje pa je, da z namestitvijo VHO medicinske sponke odpravimo bolečino v parih dneh-v težkih primerih, sicer pa bolečina mine takoj po namestitvi. Lahko hodimo v službo, kar pomeni, da ni potrebnega bolniškega staleža, kot tudi smo lahko športno aktivni.

1.

Sponka je sestavljena iz vezi z dvema mini vzvodoma (a in b) ter zanke ( c). Oba dela sta izdelana iz tanke visokokakovostne jeklene žičke.

2.

Prvi vzvod žičke se namesti na manj poškodovano (ali nepoškodovano) stran nohta, kjer se žička pritrdi in ustrezno odreže. Sponka ima na sredini zanko (ročaj), ki pedikerju omogoča pazljivo zategovanjebrez bolečin.

3.

Nameščena sponka se po namestitvi zvija z delčkom na sredini, ki je namenjen ustreznem zategovanju sponke. Na ta način so združeni vsi trije deli medicinske VHO sponke. Nastala vzvodna sila tako dvigne robova nohta iz vnetega območja in bolečina zaradi vmesnega zraka takoj preneha.

4.

Vsi štrleči kosi žice (iz nosilca in zanke) so odrezani in pokriti z umetno nohtno maso (za zaščito nogavic itd.).

Zakaj VHO medicinska sponka?

Zdravljenje z medicinsko VHO sponko ni enkratna rešitev, temveč kompletno zdravljenje, ki vključuje:

 • namestitev vodilne medicinske sponke v Evropi, ki ga izvaja za to usposobljena in strokovno podkovana terapevtka
 • mesečne obiske in privijanje sponke pod strogim nadzorom usposobljene terapevtke (nameščanja in tovrstnega zdravljenja ne more opravljati kdorkoli!).

Kaj pridobite s to storitvijo?

 • popolno odpravo bolečin po namestitvi sponke
 • ponovno, normalno vzpostavljeno rast nohta
 • ohranite estetski videz nohta, saj po končanem zdravljenju ni sledu o pretekli vraščenosti (kot je po operativnem posegu)
 • strokovno obravnavo in znanje terapevtke z več 100 različnimi izkušnjami sanacije vraščenih nohtov
 • lahkoten korak in zadovoljno življenje brez bolečin

10% na nakup

Ob prijavi na naše e-novičke prejmete kupon
za 10% popust na vaš nakup.

*S prijavo na e-novice se strinjate s politiko zasebnosti.