Kako preprečim otekanje stopal?

Do otekanja stopal pride zaradi zastajanja telesnih tekočin (limfa in kri) v spodnjih okončinah in se največkrat pojavi pri starejših osebahnosečnicah in pri ženskah v predmenstrualnem času meseca. V tem blogu vam bomo razkrili nekaj koristnih nasvetov, s katerimi preprečite otekanje stopal. Če poleg otekanja nog opazimo, da je eno stopalo bolj otečeno kot drugo, težko dihamo, imamo modrikasto kožo in bolečine v prsih, potem je to posledica zdravstvenih težav in je nujen obisk zdravnika.

 

Kako izboljšamo cirkulacijo krvi in limfne tekočine?

 

  • izogibamo se (pre)slane hrane
  • izogibamo (pre)dolgim intervalom sedenja ali stanja
  • vsak dan smo telesno aktivni, vsaj 20 min na dan. 
  • dnevno spijemo zadostno količine vode približno 2 litra na dan 
  • med dolgotrajnim sedenjem se večkrat vstanemo 
  • naredimo si hladno kopel za stopala
9N3B2771

Zakaj je dobra cirkulacija tako pomembna?

Optimalno kroženje krvi po telesu je pomembno za oskrbo celic s hranili in kisikom in odnašanje odpadnih snovi. Z optimalno cirkulacijo je zagotovljeno uravnavanje osmotskega tlaka, vrednosti pH, telesne temperature in metabolizma celic. 

Oslabljen pretok krvi po telesu prepreči oz. oslabi zgoraj naštete procese, kar privede do nezmožnosti odstranjevanja toksinov iz telesa, posledica česar je mnogokrat glivična okužba nohtov. 

V Centrih medicinske pedikure AN.NIKA zato poudarjamo celosti pristop pri sanaciji glivičnih okužb nohtov poleg sočasne uporabe Obnovitvene tekočine za nohte pri glivičnem obolenju

DELI MED PRIJATELJE:
Avatar photo
Vida Ozis

Vida Ozis je svojo specifiko dela usmerila v področje medicinske pedikure, predvsem vraščene nohte. Je ena prvih in najuspešnejših pedikerk v Sloveniji, ki z uporabo AN.NIKA medicinske nohtne sponke učinkovito reši vsak, še tako zahteven, primer vraščenega nohta, za kar so bila potrebna leta dragocenih izkušenj, strokovnih izobraževanj ter usposabljanj tako doma kot v tujini.

Articles: 94

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

10% na nakup

Ob prijavi na naše e-novičke prejmete kupon
za 10% popust na vaš nakup.

*S prijavo na e-novice se strinjate s politiko zasebnosti.

 

5