Kako se znebiti trde in suhe kože na petah?

Suh in vroč poletni zrak, kamenčki na plaži in nošenje odprte obutve močno izsuši naše pete, ki lahko celo razpokajo. S preprostimi nasveti lahko svojim stopalom vrnete zdrav in negovan izgled, da bo vaš korak v jesen prijetnejši.

Negovana stopala niso pomembna samo v poletnih mesecih, temveč skozi vse leto. Da bomo lažje spet obuli zaprte jesenske čevlje, moramo poskrbet za negovano kožo svojih stopal. 

 

K suhim in razpokanim petam poleg zunanjih dejavnikov pripomore tudi uravnotežena prehrana, zato je pomembo da uživamo polnovredno hrano bogato z vitamini in minerali.

3 koraki do lepe in negovane kože na petah:

 

1. Nežno piljenje trde in odmrle kože na petah

 

Trdo kožo vedno odstranjujemo z nežno stranjo pile za stopala. Pazimo, da ne odstranimo preveč kože, saj se potem naše telo “ustraši” in naloži še več trde kože.

 

2. Priprava kopeli za stopala

 

Enkrat do dvakrat na teden si pripravimo mlačno vodo, lahko dodamo še kopalno sol ali eterična olja, in namakamo stopala cca 15 min. Po kopeli si stopala dobro obrišemo s svežo brisačo. Vedno smo pozorni, da dobro obrišemo predele med prsti.

 

3. Uporaba kreme za stopala, ki globinsko nahrani kožo

 

Vsak večer si stopala namažemo s kremo, ki deluje globinsko in nahrani kožo. Pozorni smo, da krema ni premastna, saj poleg neprijetnega občutka na stopalih premastna krema tudi izgubi svoj vlažilni učinek.

V Centrih medicinske pedikure AN.NIKA pri težavah s suhimi in razpokanimi petami svetujemo uporabo Balmodon kreme za stopala s karitejem in čajevcem. Krema, ki jo nanesemo na svoja stopala, mora kožo nahraniti in globinsko navlažiti. Karite je znan po izjemni sposobnosti vlaženja kože tudi v globje sloje. Zaradi vsebnosti čajevca deluje Balmodon tudi protivnetno, kar je nujno pri zdravljenju razpokane kože.

DELI MED PRIJATELJE:
Avatar photo
Vida Ozis

Vida Ozis je svojo specifiko dela usmerila v področje medicinske pedikure, predvsem vraščene nohte. Je ena prvih in najuspešnejših pedikerk v Sloveniji, ki z uporabo AN.NIKA medicinske nohtne sponke učinkovito reši vsak, še tako zahteven, primer vraščenega nohta, za kar so bila potrebna leta dragocenih izkušenj, strokovnih izobraževanj ter usposabljanj tako doma kot v tujini.

Articles: 94

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

10% na nakup

Ob prijavi na naše e-novičke prejmete kupon
za 10% popust na vaš nakup.

*S prijavo na e-novice se strinjate s politiko zasebnosti.

 

0