Kako skrbeti za stopala po obisku pedikerja?

Obiskovanje pedikerja enkrat mesečno je odlična preventiva, s katero lahko preprečimo nastanek kurjih očes, otiskov, vraščanje nohta in glivičnega obolenja. Redna pedikura pa vseeno ni učinkovita, če sami ne upoštevamo nasvetov, ki nam jih je dal pediker.

Naše telo se med spanjem prav tako poti, zato moramo zjutraj stopala namiliti in osušiti s svežo brisačo, pri čemer smo pozorni, da temeljito obrišemo predele med prsti. Nato na stopala nanesemo negovalno kremo in počakamo, da se ta vpije v kožo. Preden se odpravimo od doma si oblečemo sveže, bombažne nogavice, ki jih lahko kuhamo na 90 °C, in obujemo prezračene čevlje.

Če nam imamo možnost, si večkrat tekom dneva obutev sezujemo in prezračimo ter razgibamo stopala. To je odlično za ljudi, ki imajo težave s prekomernim potenjem stopal, in za tiste z otečenimi stopali. Otekanje stopal lahko med sedenjem v službi in šoli omilimo z dviganjem nog in miganjem s prsti, več nasvetov lahko dobite na povezavi https://www.annika.si/blog/kako-se-resim-otekanja-stopal/.

Za zdravje stopal je kot večina stvari delno odgovoren naš način prehranjevanja. Z pitjem zadostne količine vode in uživanjem uravnotežene ter polnovredne prehrane zagotovimo telesu ustrezne količine vitaminov, mineralov, vlaknin in tekočine, kar se odraža tudi na naših stopalih.

Zvečer so naša stopala že precej utrujena, zato je zelo pomembno, da jih ustrezno negujemo. Če nam čas dopušča, si pripravimo sproščujočo kopel,  pri pojavu glivic je odlična kopel z dodatkom olja čajevca. V nasprotnem primeru si stopala le dobro namilimo, ne pozabimo na predele med prsti, speremo z mlačno vodo in osušimo do suhega s svežo brisačo. Z nanosom kreme, ki je prilagojena našim problematikam stopala, dodatno zaščitimo kožo stopal pred prekomerno izgubo vlage in jim damo negovan izgled.

V Centru medicinske pedikure AN.NIKA vam pri vsakem obisku svetujemo, s katerimi ukrepi lahko svojim stopalom nudite najbolj optimalne pogoje za reševanje vaše problematike, saj pogledamo na človeka celostno, ne rešujemo le trenutnih zapletov, ampak želimo preprečiti nadaljnje. Z rednimi obiski pedikerja in z upoštevajem zgoraj naštetih nasvetov bodo vaša stopala negovana, predvsem pa zdrava.

 

DELI MED PRIJATELJE:
Avatar photo
Vida Ozis

Vida Ozis je svojo specifiko dela usmerila v področje medicinske pedikure, predvsem vraščene nohte. Je ena prvih in najuspešnejših pedikerk v Sloveniji, ki z uporabo AN.NIKA medicinske nohtne sponke učinkovito reši vsak, še tako zahteven, primer vraščenega nohta, za kar so bila potrebna leta dragocenih izkušenj, strokovnih izobraževanj ter usposabljanj tako doma kot v tujini.

Articles: 94

10% na nakup

Ob prijavi na naše e-novičke prejmete kupon
za 10% popust na vaš nakup.

*S prijavo na e-novice se strinjate s politiko zasebnosti.

 

5