Konec glivičnih okužb notov

Prehod iz odprtih čevljev spet v zaprte prinaša veliko nevšečnosti. Naša stopala so spet “utesnjena” in še dodatno izpostavljena prekomernemu potenju, ki je eden izmed glavnih vzrokov za pojav glivične okužbe. Ne samo glivice, tudi naši nohti se v zaprtih in tesnih čevljih pogosteje vraščajo.

Največkrat se glivice pojavijo pri osebah, katerim se stopala močno potijo, tem svetujemo umivanje stopal vsaj 2-krat dnevno z nežnim milom. Poleg najstnikov so prav tako srčno-žilni in sladkorni bolniki so bolj dovzetni za okužbo, zato so zanje redni obiski pedikerja še toliko pomembnejši. Pomembno je, da smo odgovorni tako do sebe, kot do drugih, saj se glivična okužba širi iz enega nohta na preostale ter na druge osebe. Med tuširanjem vedno stojimo na brisači, ki jo potem operemo, saj tako poskrbimo, da se ne okužijo še ostali družinski člani. Tudi ščipalce in pilice za nohte hranimo ločeno in jih uporabljamo samo mi, enako je z našo obutvijo.

Glivična okužba pred začetkom zdravljenja Glivična okužba po 3 mesecih zdravljenja Glivična okužba po 6 mesecih zdravljenja

KAKO PREPOZNAMO GLIVIČNO OKUŽBO?

Prvi znaki glivične okužbe so neprijeten vonj stopal, bele lise na nohtih, porumeneli in zadebeljeni nohti, krhkost nohtov, ti praktično odpadajo iz nohtne posteljice. Če glivična okužba povzroči, da nam noht odpade, lahko tega nadomestimo z nohtno protetiko, ampak šele po odpravi glivic.

ZAKAJ K PEDIKERJU?

Glivice so zelo trdovratna težava, ki se je praktično ne moremo znebiti, saj se naselijo globoko v notni posteljici in se razmnožujejo. Brez ustreznega pristopa okužba le napreduje, nohti se debelijo in spreminjajo svojo obliko. Pri pedikerju vam površinsko zbrusimo okužen del nohta, saj tako omogočimo boljše prodiranje antimikotikov do okužbe.

V Centru medicinske pedikure AN.NIKA že več kot 1o let rešujemo glivične okužbe nohtov. Poleg strokovne oskrbe nohtov v salonu, vam nudimo odlična antimikotična sredstva in nasvete, s pomočjo katerih boste ponovno pripravljeni na lahkoten in prijeten korak.

DELI MED PRIJATELJE:
Avatar photo
Vida Ozis

Vida Ozis je svojo specifiko dela usmerila v področje medicinske pedikure, predvsem vraščene nohte. Je ena prvih in najuspešnejših pedikerk v Sloveniji, ki z uporabo AN.NIKA medicinske nohtne sponke učinkovito reši vsak, še tako zahteven, primer vraščenega nohta, za kar so bila potrebna leta dragocenih izkušenj, strokovnih izobraževanj ter usposabljanj tako doma kot v tujini.

Articles: 94

10% na nakup

Ob prijavi na naše e-novičke prejmete kupon
za 10% popust na vaš nakup.

*S prijavo na e-novice se strinjate s politiko zasebnosti.

 

0