Konec krhkih in razcepljenih nohtov na rokah

 

Nohte na rokah kažemo vsak dan, lahko rečemo da so naše ogledalo in dajejo ljudem okoli nas informacije o tem, kako urejeni smo. Če imate mehke, krhke nohte, ki rastejo zelo počasi in se vam lomijo vsakič, ko dosežete želeno dolžimo, potem smo pravi naslov za vas.

Kaj lahko storimo sami?

Na izgled in rast nohtov izredno vpliva prehrana, ta mora biti uravnotežena in polnovredna. Strokovnjaki priporočajo uživanje cvetače, oreščkov, jajc, kumar, fižola in polnovrednih žitaric brez dodanega sladkorja. Pri krhkih in lomljivih nohtih se priporoča uživanje vitamina B7, katerega pomanjkanje se pojavi ob nosečnosti, uživanju puste hrane in hitrih spremembah telesne teže.

Če si nohte urejamo sami moramo biti pozorni na smer piljenja-vedno pilimo le v eno smer, saj tako preprečimo cepljenje. Obnohtno kožico vsak dan negujemo z mešanico avokadovega in jojobinega olja ter vtremo v nohte, kadar niso nalakirani, bogato kremo.

Krhki in lomljivi nohti na stopalih so mnogokrat vzrok za vraščanje nohtov, ki jih v Centru medicinske pedikure An.nika zdravimo z VHO medicinsko sponko.

Kaj je IBX tretma?

IBX je utrjevalec nohtov, ki pod UV svetlobo prodre v noht in s polimerno mrežo utrjuje površino nohta iz notranjosti navzven, zato po koncu tretmaja ni viden in ga ni potrebno odstraniti. Je idealna kombinacija skupaj s permanentnim lakom ali kot samostojna zaščita pred vsakdanjimi negativnimi vplivi na povrhnjico nohta.

Priporočamo ga vsem, ki želijo:

  • zaščititi svoje nohte pri permanentnem lakiranju
  • imeti dolge in negovane nohte
  • popraviti poškodovane nohte
  • zgladiti površino nohtov.

Nanos IBX laka zelo priporočamo vsem, ki vsak dan izpostavljajo svoje roke razkužilom in vodi-zdravnicam, medicinskim sestram, natakaricam, frizerkam in čistilkam.

V Centru medicinske pedikure An.nika izvajamo permanentno lakiranje v kombinaciji z IBX tretmajem, ki ga nanesemo pod permanentni lak in tako zaščitimo vašo nohtno povrhnjico. Tretma vam ponujamo tudi samostojno in tako poskrbimo za čudovit izgled vaših naravnih nohtov. Če imate težave s krhkimi in pustimi nohti si čimprej rezervirajte termin.

DELI MED PRIJATELJE:
Avatar photo
Vida Ozis

Vida Ozis je svojo specifiko dela usmerila v področje medicinske pedikure, predvsem vraščene nohte. Je ena prvih in najuspešnejših pedikerk v Sloveniji, ki z uporabo AN.NIKA medicinske nohtne sponke učinkovito reši vsak, še tako zahteven, primer vraščenega nohta, za kar so bila potrebna leta dragocenih izkušenj, strokovnih izobraževanj ter usposabljanj tako doma kot v tujini.

Articles: 94

10% na nakup

Ob prijavi na naše e-novičke prejmete kupon
za 10% popust na vaš nakup.

*S prijavo na e-novice se strinjate s politiko zasebnosti.

 

0