Glivice na nohtih

Glivice na nohtih predstavljajo pravo nočno moro. K pojavu glivic na nohtih so najbolj nagnjeni sladkorni bolniki, tisti z visokim krvnim tlakom oz. s težavami ožilja, ljudje s prekomerno telesno težo in težavami s hormoni, kadilci in športniki. Glivična okužba pa ni zgolj estetska problematika, saj po najnovejših raziskavah obstaja povezava med glivičnimi okužbami nohtov in rakavimi obolenji, zato je zelo pomembno, da začnemo s sanacijo že danes.

Prav tako lahko jemanje določenih zdravil kot so antibiotiki privede do glivične okužbe nohta.

 

Glivice se prvotno razvijejo na nohtni posteljici, torej pod nohtom in nato poškodujejo noht, kar mi vidimo kot rumeno obarvanje ali celo luščenje nohta. Čas popolne odprave glivic na nohtih je odvisen od doslednosti upoštevanje navodil terapije in hitrosti rasti nohta, saj mora zdrav noht prerasti obolelo območje. 

 

V Centrih medicinske pedikure AN.NIKA že več kot 15 let uspešno saniramo nohte, kjer so glivice prisotne tudi 10+ let. Pri sanaciji glivic na nohtih imamo razvito lastno AN.NIKA metodo dela vzporedno z uporabo lastnih naravnih izdelkov pri glivicah, to sta Nailodon in Silodon.

 

annika medicinska pedikura glivična obolenja 1a

Slika 1

Po zdravniškem nasvetu nam je stranka zaupala obravnavo glivičnega nohta. Po natančnem pregledu smo potrdili močno glivično obolenje. Glivična okužba je poškodovala noht in povzročila spremembo strukture nohta, kot prikazuje slika, in noht se je že začel vraščat.

annika medicinska pedikura glivična obolenja 2

Slika 2

Prikazuje stanje po petih mesecih zdravljenja. Zaradi nameščene VHO sponke se je noht že lepo poravnal, otekline in bolečine ni več. Še vedno nadaljujemo z zdravljenjem glivičnega obolenja.

glivična-obolenja-4

Slika 3

Prikazuje noht po letu in pol zdravljenja glivičnega obolenja po metodi AN.NIKA.

Preventiva pri glivičnih okužbah nohtov:

 • na bazen vedno prinesemo svoje natikače, imamo jih obute na vseh površinah bazena (tuš, stranišče)
 • v telovadnici nismo bosi, temveč vedno nosimo športne čevlje
 • študentje, ki imajo več sostanovalcev, vedno sprejo tuš kabino ali kad pred uporabo in si nataknejo natikače
 • nikoli si ne izposojamo športnih ali katerikoli čevljev, tudi če smo prepričani, da oseba nima težav z glivicami
 • nosimo sveže nogavice iz naravnih materialov, ki jih vsaj enkrat na dan preobujemo
 • čevlje, ki smo jih nosili čez dan, posušimo na svežem zraku in jih večkrat tudi operemo
 • vsak dan si umijemo stopala z nežnim gelom za prhanje in jih zares dobro obrišemo s svežo brisačo
 • obiskujemo pedikerske salone, kjer zagotovo skrbijo za ustrezno sterilizacijo pedikerskega orodja
 • prehrana pri kateri uživamo ribe, ovsene kosmiče, izdelke iz polnozrnate moke, zelenjavo, jajca in oreščke

Znaki glivične okužbe nohta:

 • rumeno-bela obarvanost nohta
 • bele lise na nohtih
 • neprijeten vonj stopal
 • zadebeljeni in krhki nohti
 • srbeča koža ob notih oz. na stopalu

 

Si lahko pomagamo s prehrano?

Z ustreznim načinom prehranjevanja lahko preprečimo ogromno bolezni in hrano lahko uporabimo za zdravljenje. Pri glivični okužbi nutricionisti odsvetujejo uživanje belega sladkorja, alkohola, nasičenih maščob, živil iz bele moke in svinjskega mesa. Priporočeno je uživati veliko zelenjave, oreščkov, mlečnih izdelkov (z izjemo plesnivih sirov), rib, živila iz polnozrnate moke, ovsene kosmiče, jajca in zadostne količine vode.

 

Kaj storiti, če sumite na glivično okužbo nohtov?

Če opazimo rumeno obarvanje nohtov, potem imamo najverjetneje glivice. Ker glivice na nohtih sproščajo v telo strupe, ki vplivajo negativno na naš imunski in živčni sitem, priporočamo takojšnje ukrepanje z uporabo Nailodon obnovitvene tekočine pri glivicah in Silodona (paket Adijo glivice!). Hkrati je pomembno, da je površina nohta pravilno obdelana in prepustna za aktivne sestavine, ki jih nanašamo z izdelki, zato obiščemo Center AN.NIKA v Celju, Krškem, Novi Gorici ali Mariboru. Naši strokovnjaki za sanacijo glivic bodo vašim nohtom in stopalo vrnili zdrav in lep videz.

Imate vprašanje? Tukaj smo za vas

Glivice na nohtih se pojavijo pod nohtom, razlogov je lahko več: poškodba nohta, nošenje premajhne/neustrezne obutve, neustrezna higiena, genska predispozicija itd. Ker se pojavijo pod nohtom, so precej skrite in jih mi opazimo šele ob pojavu romenega obarvanja nohta. Takrat je potrebno takojšnje ukrepanje in obisk enega od AN.NIKA cetrov ter uporaba Nailodon obnovitvenega laka pri glivicah.
V Centrih medicinske pedkure AN.NIKA imamo razvite lastne metode, s katerimi že več kot 15 let uspešno rešujemo glivične okužbe nohtov. Vsekakor priporočamo obisk našega Centra v Celju, Krškem, Novi Gorici ali Mariboru kot tudi uporabo Nailodon obnovitvenega laka.
Po zadnjih kliničnih raziskavah je potrjena povezava med glivicami na nohtih in rakavimi obolenji, zato lahko rečemo da so glivice nevarne. Čeprav je panika odveč, svetujemo takojšno uporabo AN.NIKA izdelkov pri glivicah in obisk našega centra.
V Centrih medicinske pedikure AN.NIKA smo na podlagi dolgoletnih izkušenj razvili linijo izdelkov, ki jih svetujemo pri glivicah na nohtih. Optimalna je sočasna uporaba Nailodona obnovitvenega laka pri glivicah in Silodona obnovitvenega spreja (paket Adijo Glivice!). Oba izdelka temeljita na naravnih aktivnih sestavinah in sta zelo učinkovita tudi pri nohtih, ki so glivični že več let.
Če opazite na svojih nohtih rumeno obarvanje, odstopanje in debeljenje nohta potem gre najverjetneje za glivice. V kolikor niste prepričani, vam vsekakor priporočamo obisk našega centra AN.NIKA, kjer vam bomo lažje svetovali.
Začetnica metode AN.NIKA Vida Ozis se že več kot 15 let ukarja izključno z medicinsko pedikuro, zato smo prepričani, da bodo vaši nohti in stopala s pomočjo naše metode in terapij zopet zdravi.
Ker se glivice razvijejo pod nohtom, je ključno da uporabljamo učinkovite izdelke kot je Nailodon s sestavinami, ki prodrejo skozi noht do posteljice. Ko je nohtna posteljica zdrava in jo preraste zdrav noht, lahko rečemo da smo se glivic znebili.

Svoj termin si v Centru AN.NIKA razervirate na spletnem obrazcu ali direktno na tel. Številko.

 • AN.NIKA Celje 051 661 665,
 • AN.NIKA Krško 040 334 352,
 • AN.NIKA Nova Gorica 064 118 880,
 • AN.NIKA Maribor 040 328 181
Vse AN.NIKA izdelke lahko kupite v naši spletni trgovini ali v vseh naših centrih.

10% na nakup

Ob prijavi na naše e-novičke prejmete kupon
za 10% popust na vaš nakup.

*S prijavo na e-novice se strinjate s politiko zasebnosti.

 

0