Nega stopal sladkornih in žilnih bolnikov

Se sploh zavedamo, kako pomembna je vitalnost naših stopal? Nega stopal ne sme biti pogojena samo z izgledom, predvsem sta ključna vitalnost in korak brez bolečin, še posebej v primerih, kjer je koža zaradi zdravstvenih težavah dodatno nagnjena k suhosti in je tanjša. 

V centrih AN.NIKA se že 17 let intenzivno posvečamo ozaveščanju ljudi o nujnosti nege stopal, saj nas nosijo celo življenje in smo od njih vsakodnevno odvisni. Razvili smo lastne metode dela, s katerimi uspešno rešujemo različne problematike na stopalih in nohtih kot so:

  • vraščeni nohti
  • glivične okužbe nohtov
  • kurja očesa in otiščanci
  • bradavice
  • suhe in razpokane pete
  • poškodovani nohti

Zakaj je suha in razpokana koža stopal resna težava?

 

Suha in razpokana koža na petah ni le estetski problem, temveč lahko povzroči tudi številne neprijetnosti in zdravstvene težave. Koža na petah je pogosto bolj groba in debelejša kot na drugih delih telesa, vendar je kljub temu občutljiva na različne vplive. Ko postane koža suha, lahko začne pokati kar je v mnogih primerih tudi boleče med hojo. Te razpoke pa niso le neprijetne, temveč lahko tudi postanejo vstopna točka za bakterije in glivice, kar lahko privede do okužb. Poleg tega lahko razpokane pete otežujejo hojo, povzročajo nelagodje pri nošenju obutve in celo vplivajo na držo telesa. Zato je pomembno, da redno negujemo kožo na petah in jo vlažimo, da preprečimo nastanek suhe in razpokane kože ter ohranjamo svoja stopala negovana in vitalna.

 

Tradicionalno so se vraščeni nohti sanirali s kirurškim posegom, vendar se po kirurškem posegu mnogokrat vraščanje ponovi. V AN.NIKI smo razvili inovativni medicinski pripomoček – medicinsko nohtno sponko, s katero uspešno rešujemo vraščanje nohtov in popravimo nepravilno rast.

Naša metoda sanacije vraščenih nohtov je zelo hitra, neinvzivna in učinkovita. AN.NIKA medicinsko  nohtno sponko lahko namestimo tudi pri hudim primerih hipergranulacije in otrocih.

Kaj storiti, če imamo kurje oko na stopalu?

 

Kurja očesa in otiščanci so pogoste težave, ki prizadenejo kožo stopal in lahko povzročijo nelagodje ter bolečino pri hoji. Kurja očesa so območja trde kože, ki se tvorijo zaradi stalnega pritiska ali trenja, pogosto zaradi nošenja neudobnih čevljev ali nepravilne hoje. Otiščanci so podobni kurjim očesom, vendar se pogosto tvorijo na manjših površinah in so bolj boleči. Obe težavi lahko omejita gibljivost in povzročita nelagodje pri vsakodnevnih aktivnostih.

 

Reševanje kurjih očes in otiščancev zahteva redno nego in upoštevanje nekaterih korakov. Prvi korak je obisk strokovno usposobljenega pedikerja, ki na neagresiven način odstrani trdo kožo in »jedro« kurjega očesa. Drugi korak je izbira udobne in pravilne obutve, ki ne bo povzročala pretiranega trenja ali pritiska na stopala. Prav tako je pomembno redno negovanje kože stopal, da preprečimo nastanek trde kože in ohranjamo kožo prožno.

Rešitev za suho in razpokano kožo stopal

 

V svojih centrih AN.NIKA se vsakodnevno srečujemo z bolečinami in stiskami strank, ki imajo slabšo kvaliteto življenja zaradi težav s stopali – mnogokrat jih težave povzroča suha koža na petah, ki poka. Z mislijo na vse, ki imajo težave s sladkorno boleznijo, z ožiljem, tanko in suho kožo, dermatitisom ter luskavico, smo razvili globinsko negovalno kremo za noge Balmodon Diabetic. S posebno formulo, ki združuje naravne sestavine in izvlečke zelišč, ta krema ponuja edinstveno nego za suho in občutljivo kožo.

 

Ne le, da vlaži in mehča kožo, ampak tudi pomaga pri preprečevanju težav, kot so suha koža, kurja očesa in otiščanci, razpoke in nabiranje trde kože na stopalih. Z redno uporabo Balmodon Diabetic kreme lahko posamezniki doživijo olajšanje in izboljšanje stanja svoje kože, kar pripomore k boljšemu vsakodnevnemu počutju in kakovosti življenja. Ta inovativna krema predstavlja korak naprej v skrbi za občutljivo kožo ljudi, saj združuje učinkovitost in naravne sestavine za optimalno nego nog.

Izberite svoj paket še danes!

Negovalna krema za stopala diabetikov 

Globinsko vlaženje in nega

Ščiti povrhnjico kože

Brezplačna dostava za naročila nad 49,99 €

Dostava v roku 2-3 dni

Balmodon Diabetic© - negovalna krema za suho in tanko kožo

22,35 €

Group 54

Vidni rezultati že
po prvi uporabi

Group 55

100% naravne
sestavine

Group 56

Priporočajo
strokovnjaki

Group 57

Razvito in proizvedeno
v Sloveniji

0