Negovana stopala vsak dan

Sončne in tople dni nam polepšajo odprti čevlji in svobodna stopala. Če ste eden tistih, ki svoja stopala tudi poleti skriva v zaprte čevlje zaradi neprimerne nege, lahko temu s pomočjo naših nasvetov za nego nog rečete konec. Vsak si zasluži, da se v svojem telesu počuti odlično in s ponosom pokaže svoja urejena stopala ter noge.

Ustrezna higiena

Vsakodnevno umivanje stopal je ključnega pomena, saj tako preprečimo nastanek glivic in se izognemo neprijetnemu vonju. Pomembno je, da si ne umivamo nog in nasploh celega telesa s prevročo vodo, saj nam bo ta dodatno izsušila kožo. Klor v tekoči vodi, pri visoki temperaturi, pa negativno deluje na vitamin-E (antioksidant) v naši koži. Uporabljamo lahko tudi milo, kjer smo pozorni, da ima pH vrednost 5,5, da ne vsebuje sulfatov-ki zelo dražijo kožo, parabenov, silikonov in mineralnih olj. Velja, da bolj kot je milo naravno majn se peni.

Enkrat na teden si s pilo nežno odstranimo suho kožo na peti, pri čemer smo pazljivi, da ne popilimo pregloboko. Po končanem umivanju stopal si jih temeljito obrišemo s svežo brisačo.

Vlaženje

Ko so naša stopala suha, čista in dišeča jih negujemo z ustrezno kremo za noge, ki nam jo glede na problematiko naših nog, določi pediker. Kremo si dobro vtremo v kožo in tako preprečimo nastanek suhe kože, ki je bolj dovzetna za glivične okužbe. Lahko si tudi privoščimo sproščujočo refleksno masažo, ki ima odlične učinke na naše zdravje in počutje. Več o refleksni masaži si lahko preberete na povezavi https://www.annika.si/blog/refleksna-masaza-stopal/

Odličen piling za stopala

Za svileno mehka stopala je zelo pomembno, da si enkrat na teden naredimo dober piling in tako odstranimo odmrle celice z naše kože. Zmešamo 3 žlice morske soli (grobe ali fino mlete), 3 žlice olivnega olja, 2 kapljici eteričnega olja sivke, ki kožo pomirja, nahrani in prepreči neprijetne vonjave. S pripravljenim pilingom si dobro zdrgnemo kožo stopal. Nato si v banici pripravimo mlačno vodo, kjer si s počasnimi gibi dobro speremo stopala in jih nekaj časa pustimo v kopeli iz morske soli in sivke.

Maska za žametno mehka stopala

Masko za stopala si lahko pripravimo dvakrat do trikrat na teden. V posodici zmešamo 5 žlic medu, 1 žličko kokosovega olja in 2 žlici navadnega jogurta. Masko enakomerno nanesemo na stopala in pustimo učinkovati 15-20 min, nato jo speremo z mlačno vodo in stopala dobro obrišemo z brisačo-pozorni smo, da obrišemo predele med prsti.

V Centru medicinske pedikure An.nika vam nudimo strokovno pedikuro in dobre nasvete, zato bodite pozorni na vaša stopala, da se izognete nevšečnostim, ki nastanejo zaradi hitrega tempa življenja.

 

 

 

DELI MED PRIJATELJE:
Avatar photo
Vida Ozis

Vida Ozis je svojo specifiko dela usmerila v področje medicinske pedikure, predvsem vraščene nohte. Je ena prvih in najuspešnejših pedikerk v Sloveniji, ki z uporabo AN.NIKA medicinske nohtne sponke učinkovito reši vsak, še tako zahteven, primer vraščenega nohta, za kar so bila potrebna leta dragocenih izkušenj, strokovnih izobraževanj ter usposabljanj tako doma kot v tujini.

Articles: 94

10% na nakup

Ob prijavi na naše e-novičke prejmete kupon
za 10% popust na vaš nakup.

*S prijavo na e-novice se strinjate s politiko zasebnosti.

 

0