Nohtna protetika

Noht lahko neha rasti zaradi mehanske poškodbe (poškodba, izguba nohta med športno aktivnostjo) ali zaradi napake pri kirurškem posegu odstranitve vraščenega nohta, kjer niso pozorni na estetski izgled po operaciji, prav tako je velika možnost, da se nam noht začne spet vraščati. Z namestitvijo nohtne protetike preprečimo nadaljnjo deformacijo nohta, saj s protezo spodbudimo pravilno rast, torej ima tudi terapevtski učinek, poleg estetskega.

PROTETIKA 1
PROTETIKA 2

Ko se ji je pred leti začel vraščati noht, se je po posvetu z osebno zdravnico odločila za operacijo-saj veste, če nam nekaj predlaga zdravnik, potem je že dobro za nas. Bolečine po operaciji opisuje kot neznosne, vendar so bili prvi vtisi pozitivni in se je zdelo, da je težava rešena. Kmalu po operaciji je spet opazila vnetno obnohtno kožico in gnojni izcedek. Za VHO medicinsko sponko takrat še ni vedela in se spet odločila za operacijo-drugič mora zagotovo uspeti. Rezultat druge operacije je bil izrazito slabši, noht se je že delno deformiral, normalna rast skoraj ni bila več mogoča in gospodična izgled nohta opisuje kot »grozno«. Zaradi deformacije noht ni več mogel rasti normalno in se seveda SPET začel vraščati. Pri tretji operaciji so rešili zanohtnico in pustili gospodično z iznakaženim nohtom na palcu. Njen vsakdan se je spremenil, po hiši ni več hodila bosa, vedno z nogavicami ali copati, o poletnih čevljih in živahnemu laku na nohtih si je upala le sanjati.

 

Gospa se je odločila za nohtno protetiko, ki smo mu jo uspešno opravili v Centru medicinske pedikure An.nika, kot je prikazano na drugi sliki.

10% na nakup

Ob prijavi na naše e-novičke prejmete kupon
za 10% popust na vaš nakup.

*S prijavo na e-novice se strinjate s politiko zasebnosti.

 

0