Vraščanje nohtov je problematika sodobnega sveta

Vraščanje nohtov je naraščajoča problematika sodobnega sveta s katero so sooča kar četrtina prebivalstva. Ko začutite bolečino v prstu, najpogosteje je to palec, je ne smete zanemariti, saj se bo samo še stopnjevala s slabšanjem stanja nohta, zdravljenje pa bo posledično daljše.

 

VZROKI VRAŠČANJA NOHTOV:

  • tesna, neudobna obutev
  • nepravilno striženje nohtov – striženje “na okroglo”
  • prekomerno potenje nog
  • mehanska poškodba nohta
  • sladkorna bolezen
  • prekomerna telesna teža
  • skeletne nepravilnosti na stopalu
  • artritis
  • dednost

Pri vraščanju rastejo “špičke” nohta v tkivo nohtnega kanala, kar povzroča močne bolečine ter vnetje. Vedno pazimo, da nimamo predolgih nohtov, držimo se pravila “noht se pri hoji ne sme dotikat čevlja”, strižemo si jih vedno ravno in ne pozabimo odstriči “špičk”. Pri težavah s prekomernim potenjem, si stopala vsak dan umijemo z milom ter dobro osušimo s svežo brisačo, poskrbimo tudi za vsakodnevno zračenje obutve. Prekomerno potenje in diabetes sta pogosto pogojena s prehrano, zato je zelo pomembno, da si naši obroki raznovrstni in uravnoteženi.

 

ZAKAJ VHO MEDICINSKA SPONKA?

VHO sponka je tanka jeklena žička, ki deluje podobno kot zobni aparat, saj ima funkcijo ravnanja. Lahko jo namestimo na nohte nog in rok. Strokovno usposobljen pediker oblikuje VHO sponko glede na vsakega posameznika, ker nima nihče popolnoma enakih nohtov in nohtne posteljice, to pa zahteva ogromno znanja in izkušenj. Ob namestitvi sponke boste začutili takojšnje zmanjšanje bolečine, brez bolečin in oviranja boste lahko športno aktivni in v nasprotju z operativnim posegom, ne boste potrebovali bolniške odsotnosti.

V Centrih medicinske pedikure AN.NIKA si prizadevamo za zdravje nog vsakega posameznika, zato človeka obravnavamo celostno, ne zdravimo le trenutnega vraščanja, temveč s koristnimi nasveti pomagamo, da se vraščanje popolnoma odpravi ter nikoli več ne ponovi. Z nošenjem VHO sponke in ob upoštevanju nasvetov naših strokovno usposobljenih pedikerjev, dosegamo odlične rezultate, zato ne odlašajte in si čimprej rezervirajte svoj termin.

AN.NIKA Celje 051 661 665
AN.NIKA Krško 040 334 352
AN.NIKA Nova Gorica 064 118 880

DELI MED PRIJATELJE:
Avatar photo
Vida Ozis

Vida Ozis je svojo specifiko dela usmerila v področje medicinske pedikure, predvsem vraščene nohte. Je ena prvih in najuspešnejših pedikerk v Sloveniji, ki z uporabo AN.NIKA medicinske nohtne sponke učinkovito reši vsak, še tako zahteven, primer vraščenega nohta, za kar so bila potrebna leta dragocenih izkušenj, strokovnih izobraževanj ter usposabljanj tako doma kot v tujini.

Articles: 94

10% na nakup

Ob prijavi na naše e-novičke prejmete kupon
za 10% popust na vaš nakup.

*S prijavo na e-novice se strinjate s politiko zasebnosti.

 

0