Vraščanje nohtov med nosečnostjo

Čas nosečnosti je čudovito obdobje polno lepih in ganljivih trenutkov. Žensko telo v tem času doživi veliko hormonskih in telesnih sprememb, to se odraža tudi na stopalih, ki v tem času potrebujejo dodatno nego.

Hormonske spremembe v nosečnosti vplivajo na rast, debelino in trdnost vaših nohtov Lomljivi nohti in večja sila na prste stopala so poleg genske zasnove, nepravilnega striženja in neprimerne obutve vzrok za pojav vraščenega nohta. Če ne obiščemo pedikerja dovolj zgodaj, se lahko zaradi vraščanja pojavi gnojno vnetje, kar definitivno ni dobro za plod.

KAKO PREPOZNAM VRAŠČANJE?

1. faza: pojavi se rahla rdeča oteklina in bolečina ob dotiku prsta 2. faza: noht boli, tudi če nanj ne pritiskamo, čutiti je zbadanje na področju prsta. Zaradi poslabšanja vnetja je prst na otip vroč, lahko se pojavi tudi gnojni izcedek, ki je posledica vnetja 3. faza: ob nohtno tkivo postane rdeče modro vijolične
barve, pride do rasti tkiva ob stranski nohtni gubi

Če ste na keterega od zgoraj naštetih simpotomov opazili na svojih stopalih, potem ne odlašajte in si takoj rezervirajte termin.

ZAKAJ JE VHO SPONKA NAJBOLJŠA REŠITEV?

VHO sponka je tanka jeklena žička, ki se vpne na noht in preprečuje vraščanje. Namestitev je neinvazivni proces in 100% varna ter učinkovita rešitev. Po namestitvi sponke so bolečine z vsakim dnem bistveno manjše. Takoj lahko obujete svoje najljubše čevlje, greste na sprehod in uživate nosečnost brez bolečin na stopalih.

Četudi nimate težav z vraščenimi nohti je zelo pomembno, da enkrat mesečno preventivno obiščete pedikerja in se izognete neželenim posledicam nepravilnega striženja in nege stopala. Za “piko na i” pri pedikuri zagotovo poskrbi čudovit lak za nohte, v Centru medicinske pedikure AN.NIKA prisegamo na lake, ki ne vsebujejo formaldehida, toluena, dibutil ftalata in ksilena.

V Centru medicinske pedikure AN.NIKA nudimo profesionalno nego stopal vsem čudovitim bodočim mamicam in tako pripomoremo k čim prijetnejši izkušnji obdobja nosečnosti.

DELI MED PRIJATELJE:
Avatar photo
Vida Ozis

Vida Ozis je svojo specifiko dela usmerila v področje medicinske pedikure, predvsem vraščene nohte. Je ena prvih in najuspešnejših pedikerk v Sloveniji, ki z uporabo AN.NIKA medicinske nohtne sponke učinkovito reši vsak, še tako zahteven, primer vraščenega nohta, za kar so bila potrebna leta dragocenih izkušenj, strokovnih izobraževanj ter usposabljanj tako doma kot v tujini.

Articles: 94

10% na nakup

Ob prijavi na naše e-novičke prejmete kupon
za 10% popust na vaš nakup.

*S prijavo na e-novice se strinjate s politiko zasebnosti.

 

0