Vraščeni nohtki pri dojenčkih

Vraščanje nohta je zelo boleča težava, ki lahko pusti trajne posledice, če pravočasno ne poiščemo pomoči usposobljenega pedikerja. Največkrat se vraščanje pojavi pri športnikih, mladostnikih in ljudeh s težavami ožilja, vendar pride k nam tudi precej otrok, ki doživljajo bolečino pri vraščanju še toliko bolj intenzivno, saj ves čas tekajo in so na nogah.

ZA KOGA JE VHO MEDICINSKA SPONKA PRIMERNA?

VHO sponka je osnovana iz jeklene žičke, ki jo pediker za vsakega posameznika posebej oblikuje, zato je pomembno, da je naš pediker strokovnjak na področju oblikovanja in nameščanja sponke. Študije so pokazale, da lahko sponko namestimo že od 1. leta starosti naprej, toda kaj če pride do vraščanja pri dojenčku? V teh primerih rešimo vraščanje z antibiotično tamponažo, saj so nohti še premehki za namestitev sponke. Poleg tamponaže in pravilnega striženja, kar izvede pediker, je priporočljivo, da doma, prstek na katerem se vrašča noht, razkužujemo ter ga čez dan pokrijemo z gazo, ponoči pa pustimo, da diha.

ZAKAJ TAKOJ K PEDIKERJU?

Pri otrocih in dojenčkih še rast nohta ni dokončno določena, zato je zelo pomembno, da ob prvih znakih vraščanja poiščemo pomoč pedikerja, ki bo rešil vraščanje nohtka in preprečil njegovo nadaljnjo deformacijo, ki vodi v kronično vraščanje.

Pri otrocih, katerim se pojavi vraščanje nohta, ko se začnejo plaziti ali postavljati na noge, priporočamo nošenje copatkov s trdim podplatom in trdim robom pri prstki, saj tako preprečimo udarce na mesto vraščanja, ki lahko še poslabšajo vnetje in podaljšajo proces zdravljenja.

V Center medicinske pedikure AN.NIKA pride ogromno zaskrbljenih staršev, katerih majhni otroci imajo vraščene nohtke in katerim je bila predlagana kot edina rešitev operativni poseg. Kakršnokoli “rezanje”, še posebej pri otrocih, je za starše strašna misel. Naši pedikerji bodo poskrbeli, da bodo vaši najmlajši spet razposajeno in brez bolečin tekali naokrog, ter da se vraščanje ne bo ponovilo.

DELI MED PRIJATELJE:
Avatar photo
Vida Ozis

Vida Ozis je svojo specifiko dela usmerila v področje medicinske pedikure, predvsem vraščene nohte. Je ena prvih in najuspešnejših pedikerk v Sloveniji, ki z uporabo AN.NIKA medicinske nohtne sponke učinkovito reši vsak, še tako zahteven, primer vraščenega nohta, za kar so bila potrebna leta dragocenih izkušenj, strokovnih izobraževanj ter usposabljanj tako doma kot v tujini.

Articles: 94

10% na nakup

Ob prijavi na naše e-novičke prejmete kupon
za 10% popust na vaš nakup.

*S prijavo na e-novice se strinjate s politiko zasebnosti.

 

0