Zakaj enkrat mesečno k pedikerju?

Hiter tempo življenja nas nemalokrat prisili, da pozabimo nase in svoje zdravje. Ni časa za kuhanje doma, zato kar nekaj “na hitro” pojemo, ni časa za urejena in zdrava stopala, ampak saj jih “skrivamo” v čevljih-to so zelo pogosti dogodki v našem hitrem življenju. Kljub vsem stresnim situacijam, s katerimi se dnevno soočamo, moramo poskrbeti za zdravje svojih stopal, saj vpliva na kakovost našega življenja.

Pedikura je lahko preventiva

Ogromno problematikam stopala se lahko izognemo ob rednem obiskovanju strokovno usposobljenega pedikerja, ki nas bo pravi čas opozoril na neustrezno obutev, ki jo nosimo na napačno striženje ali začetne znake glivične okužbe nohtov in takoj pričel z zdravljenjem. Izredno pomembno je, da prepoznamo glivično okužbo v začetni fazi, saj glivice negativno vplivajo na naš imunski sistem s spuščanjem toksinov v naš krvni sistem. Prav tako lahko preprečimo hudo vnetje pri vraščanju, če ukrepamo hitro.

Se še sploh znamo sprostit?

Menim, da nam pri hitrem tempu življenja sedenje eno uro pri miru predstavlja težavo, težko se sprostimo in ves čas razmišljamo kaj vse bi lahko storili v teh 60. minutah. Našim mislim praktično ne pustimo več, da odtavajo ampak ves čas napenjamo možgane. Po končani pedikuri je občutek božanski, stopal se zdijo lahkotna, kar se resnično pozna pri hoji, in tako lepo urejena.

Velikokrat sem slišala stavek: »Pedikura, to je luksuz ja, da se malo finega delaš,« daleč od tega. Stopala nas nosijo celo življenje, vsak dan jih obremenjujejo z nošenjem zaprte, mnogokrat neustrezne, obutve. Najmanj kar lahko storimo je, da jim enkrat mesečno namenimo eno uro svojega časa, kar v primerjavi s 365. dni oz 8760. urami ni veliko.

V Centru medicinske pedikure An.nika želimo ozavestit čim več ljudi o pomembnosti zdravih stopal. Že en sam otisek ali kurje oko lahko povzročata močne bolečine med hojo.

Naredite prvi korak k zdravju stopal in čimprej rezervirajte svoj termin za pedikuro.

DELI MED PRIJATELJE:
Avatar photo
Vida Ozis

Vida Ozis je svojo specifiko dela usmerila v področje medicinske pedikure, predvsem vraščene nohte. Je ena prvih in najuspešnejših pedikerk v Sloveniji, ki z uporabo AN.NIKA medicinske nohtne sponke učinkovito reši vsak, še tako zahteven, primer vraščenega nohta, za kar so bila potrebna leta dragocenih izkušenj, strokovnih izobraževanj ter usposabljanj tako doma kot v tujini.

Articles: 94

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

10% na nakup

Ob prijavi na naše e-novičke prejmete kupon
za 10% popust na vaš nakup.

*S prijavo na e-novice se strinjate s politiko zasebnosti.

 

5