Zakaj kirurški poseg ni rešitev pri vraščanju nohta

Ogromno strank, ki se obrne na nas, ima za seboj vsaj eno operacijo vraščenega nohta. Zanjo so se odločili, ker niso imeli informacije o drugih rešitvah. Po operaciji trpijo zelo hude bolečine in jemljejo močne protibolečinske tablete-vse to za slab končni rezultat.

Zakaj ne »pod nož«?

Operativni poseg ne prinaša trajne rešitve, saj se v 90% vraščanje nohta na operiranem prstu ponovi in v večini primerov imajo pacienti po operaciji iznakažene nohte. Prisotne so tudi zelo hude bolečine, ki trajajo mesec dni, v tem času smo nezmožni hoditi v službo in se ukvarjati s športom. Medtem ko nas VHO sponka ne ovira pri opravljanju dela, nošenju zaprtih čevljev in izvajanju športnih aktivnosti.

Na prvi sliki je ponovno vraščen noht, po dveh operativnih posegih.

Na drugi sliki je vidno izboljšanje po 14. dneh nošenja VHO sponke.

Na tretji sliki je noht po 6. mesecih zdravljenja.

Kdaj k pedikerju?

Zelo je pomembno, da obiščemo pedikerja, ki je usposobljen za reševanje vraščenega nohta, striženje in tamponiranje sta le začasni rešitvi, zato mi nameščamo VHO medicinsko sponko, ki v celoti reši vraščanje nohta. Priporočljivo je, da se odpravimo k pedikerju, takoj ko ob dotiku začutimo bolečino v prstu ali opazimo vneto obnohtno kožico.

Velikokrat ljudje začutijo bolečino in zamahnejo z roko: »Saj bo minilo,« a v večini primerov ni tako in s čakanjem postaja stanje še hujše. Nikakor ne čakajte, da zagledate gnojni izcedek.

Če nimamo genske predispozicije  za vraščanje nohtov, potem se lahko temu izognemo z nošenjem ustrezne obutve, rednimi obiski pedikerja in z vsakodnevnim umivanjem stopal, katera po vsakem umivanju dobro obrišemo s svežo brisačo do suhega.

Nam, v Centru medicinske pedikure An.nika, je pomembno, zakaj je do vraščanja prišlo in kako lahko učinkovito pozdravimo vraščanje nohta brez vidnih posledic, zato nameščamo VHO medicinsko sponko. Če imate težave z vraščanjem nohtov, recite bolečinam konec in si čimprej rezervirajte termin.

DELI MED PRIJATELJE:
Avatar photo
Vida Ozis

Vida Ozis je svojo specifiko dela usmerila v področje medicinske pedikure, predvsem vraščene nohte. Je ena prvih in najuspešnejših pedikerk v Sloveniji, ki z uporabo AN.NIKA medicinske nohtne sponke učinkovito reši vsak, še tako zahteven, primer vraščenega nohta, za kar so bila potrebna leta dragocenih izkušenj, strokovnih izobraževanj ter usposabljanj tako doma kot v tujini.

Articles: 94

10% na nakup

Ob prijavi na naše e-novičke prejmete kupon
za 10% popust na vaš nakup.

*S prijavo na e-novice se strinjate s politiko zasebnosti.

 

0