Znebimo se bradavic s tekočim dušikovim oksidom

Okužbe z bradavicami so zelo pogoste, največkrat se pojavijo pri otrocih, mladostnikih in osebah z oslabljenim imunskim sistemom. Vzrok za nastanek je papiloma virus, ki povzroči hitro delitev celic v povrhnjici kože. Njihov razvoj je pogojen z delovanjem imunskega sistema, zato je zelo pomembno, da skrbimo za zdrav življenjski slog, torej uživamo uravnoteženo prehrano in se veliko gibamo.

Kako lahko preprečimo širjenje virusa?

Bradavice, ki se pojavljajo na stopalu so sploščene in rastejo navznoter, pri hoji in pritisku nanje pa nekateri čutijo zbadajočo bolečino. Širjenje virusa, ki jih povzroča lahko preprečimo:

  • z umivanjem rok po tem, ko se dotikamo bradavice
  • nikoli je ne prebadamo z iglo ali kakršnim koli ostrim predmetom, saj tako povzročamo širjenje virusa
  • po umivanju si dobro osušimo stopala s svežo brisačo ne samo, da tako preprečimo rast glivic ampak tudi širjenje bradavic
  • v poletnem času, ko obiskujemo javna kopališča, nosimo natikače in tako zmanjšamo možnost okužbe
  • nikoli ne nosimo čevljev osebe za katero vemo, da ima na stopalu bradavice

Kako se bradavic znebimo?

Zelo učinkovita metoda, s katero uničimo glivice na stopalu, je zamrzovanje s tekočim dušikovim oksidom. Dušikov oksid je pri normalnih pogojih plin, vendar ga lahko utekočinimo pri dovolj visokih tlakih. Tako nizka temperatura uniči celice na povrhnjici kože, ki so okužene s papiloma virusom, in povzroči zvišanje temperature okoliškega tkiva (naraven odziv našega telesa), kar še dodano spodbudi uničenje okuženih celic.

Zdravljenje s FREEZPEN?

Freezpen je revolucionarna aparatura za odstranjevanje bradavic s tekočim dušikovim oksidom-krioterapija. Pri zdravljenju uporabimo tlak 55 barov in temperaturo -89°C, kar nam omogoči uničenje okuženih celic v trenutku kontakta bradavice z freezpenom. Izredno tanka in precizna konica nam omogoča, da pri delovanju na okužence celice ne poškodujemo zdravega okoliškega tkiva. Freezpen nam nudi ultranatančnost, preciznost in kar je najpomembnejše-učinkovitost.

Freezpen uporabljajo dermatologi, plastični kirurgi in pediatri po vsem svetu, saj je prijazen za uporabo in zelo učinkovit pri reševanju težav kot so bradavice na stopalih. Glede na velikost bradavice, se tekoči dušikov oksid nanaša na mesto okuženih celic  od 3 do 40 sekund.

V Centru medicinske pedikure An.nika vedno iščemo nove metode, kako učinkovito pomagati svojim strankam. V našem salonu vam ponujamo odlično rešitev v boju proti bradavicam in sicer Freezpen, ki ga odlikuje natančna in učinkovita odstranitev z virusom okuženih celic, pri -89°C, brez poškodbe zdravega tkiva. Če se spopadate s trdovratnimi bradavicami, si čimprej rezervirajte termin za lažji korak.

 

 

 

 

DELI MED PRIJATELJE:
Avatar photo
Vida Ozis

Vida Ozis je svojo specifiko dela usmerila v področje medicinske pedikure, predvsem vraščene nohte. Je ena prvih in najuspešnejših pedikerk v Sloveniji, ki z uporabo AN.NIKA medicinske nohtne sponke učinkovito reši vsak, še tako zahteven, primer vraščenega nohta, za kar so bila potrebna leta dragocenih izkušenj, strokovnih izobraževanj ter usposabljanj tako doma kot v tujini.

Articles: 94

10% na nakup

Ob prijavi na naše e-novičke prejmete kupon
za 10% popust na vaš nakup.

*S prijavo na e-novice se strinjate s politiko zasebnosti.

 

0