Glivična okužba in nohtna protetika

Glivična okužba je ena izmed najpogostejših obolenj nohtov v razvitem svetu in je v porastu zaradi napačne nege stopal oziroma odsotnosti le-te. Okužba povzroči krhkost nohta do te mere, da v najhujših primerih ta začne odpadati z nohtne posteljice, tukaj se poslužimo nohtne protetike. Nohtno protetiko naredimo iz umetne mase, katera drži 3 mesece.

ALI LAHKO NAMESTIMO NOHTNO PROTETIKO NA GLIVIČNI NOHT?

Glivice na nohtu se pravzaprav razvijejo na nohtni posteljici in ne na nohtu samem, zato je zelo  pomembno, da začnemo z zdravljenjem ob prvih znakih glivične okužbe. Ti so rumeno obarvanje in zadebeljenost nohtaneprijeten vonj stopal, bele lise na nohtih, krhkost nohtov, ti praktično odpadajo iz nohtne posteljice.

Med samo okužbo nikakor ne smemo zapreti nohtne posteljice in preprečiti antimikotičnim sredstvom dostop do nje. Z namestitvijo nohtne protetike bi naredili prav slednje, glivična okužba bi se širila in širila ter prenesla na ostale nohte ter kožo. Zato najprej pozdravimo glivično okužbo nohta, šele potem, na zdrav noht, namestimo nohtno protetiko, katere masa vsebuje antibakterijske učinkovine, s katerimi zaščitimo odprto nohtno posteljico.

 KAKO IZGLEDA NOHTNA PROTETIKA?

Noht lahko neha rasti zaradi mehanske poškodbe (poškodba, izguba nohta med športno aktivnostjo), glivičnega obolenja ali zaradi napake pri kirurškem posegu odstranitve vraščenega nohta, kjer niso pozorni na estetski izgled po operaciji, prav tako je velika možnost, da se nam noht začne spet vraščati. Z namestitvijo nohtne protetike preprečimo nadaljnjo deformacijo nohta, saj s protezo spodbudimo pravilno rast, torej ima tudi terapevtski učinek poleg estetskega, saj smo bolj samozavesti z urejenimi stopali.

Vse skrbi glede oviranja nohtne protetike med športnimi aktivnostmi so odveč, saj je ne poškodujemo, prav tako protetiko po želji nalakiramo v vaši najljubši barvi.

Centru medicinske pedikure AN.NIKA uspešno rešujemo pojav glivične okužbe nohta, kot tudi nameščanje nohtne protetike. Zagotavljamo vam, da boste iz našega salona odšli z nasmeškom na obrazu in z veliko več samozavesti, saj bodo vaši nohti spet lepi na pogled in stopala negovana.

 

DELI MED PRIJATELJE:
Avatar photo
Vida Ozis

Vida Ozis je svojo specifiko dela usmerila v področje medicinske pedikure, predvsem vraščene nohte. Je ena prvih in najuspešnejših pedikerk v Sloveniji, ki z uporabo AN.NIKA medicinske nohtne sponke učinkovito reši vsak, še tako zahteven, primer vraščenega nohta, za kar so bila potrebna leta dragocenih izkušenj, strokovnih izobraževanj ter usposabljanj tako doma kot v tujini.

Articles: 94

10% na nakup

Ob prijavi na naše e-novičke prejmete kupon
za 10% popust na vaš nakup.

*S prijavo na e-novice se strinjate s politiko zasebnosti.

 

0