Splošni pogoji poslovanja

1. Splošno

Splošni pogoji podjetja An.nika d.o.o. (v nadaljevanju An.nika) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) in drugimi relevantnimi zakoni.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki vstopijo v veljavo v trenutku nakupa ob oddaji spletnega naročila.

2. Vrste uporabnikov

Pravico do nakupa v spletni trgovini An.nika imajo (v nadaljevanju uporabniki), gostje, ki opravijo hiter nakup in se za nakup ne potrebujejo registrirati, kot tudi registrirani uporabniki, ki z registracijo postanejo uporabniki annika.si.

Z registracijo na spletnem mestu annika.si uporabnik pridobi uporabniško ime in geslo.

Uporabnik lahko kadarkoli spremeni svoje vnesene podatkov v svojem uporabniškem računu ali z zahtevkom, ki ga pošlje na info@annika.si. Le uporabniškega imena ne gre spreminjati.

3. Zasebnost in varstvo osebnih podatkov

An.nika se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Pri An.nika se še posebej zavedamo občutljive narave osebnih podatkov naših uporabnikov, kateri podatki v nobenem primeru ne bodo posredovani nepooblaščenim osebam.

An.nika.si, za potrebe poslovanja, hrani naslednje podatke uporabnikov: ime in priimek, naslov in naslov za dostavo, e-poštni naslov, telefonsko številko, in druge potrebne informacije. Podatke se hrani izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje ponudb, računov, informativnih gradiv) in vso ostalo potrebno komunikacijo z naročnikom.

Osebni podatki gosta, ki opravi nakup, so hranjeni samo za čas izpolnitve naročila in vso ostalo potrebno komunikacijo z gostom. Ob zaključku naročila se še samo hranijo podatki v zvezi s posameznim naročilom na računu in je dostop do podatkov samo mogoč s poznavanjem številke naročila in številke računa.

4. Naročilo

Kupoprodajna pogodba med An.nika in kupcem je v spletni trgovini annika.si sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi nakup v spletni trgovini in ko kupec prejme informativno elektronsko sporočilo o pripravi njegovega naročila, z informacijami o naročilu. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za annika.si, kot tudi za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, ki so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

5. Način plačila

annika.si uporabniku spletne trgovine omogoča naslednje načine plačila:

  • z nakazilom na TRR podjetja An.nika d.o.o. po ponudbi/predračunu

Nakazilo na TRR se opravi na:

  • AN.NIKA d.o.o.
  • Aškerčeva ulica 14, 3000 Celje
  • TRR: SI56 2900 0005 0374 285
  • Referenca: SI00 – Št. naročila
  • Koda namena: OTHR
  • Namen: Št. naročila

6. Izdaja računa

Kupec izdelkov na annika.si prejme račun ob dobavi oziroma po elektronski pošti v PDF formatu.

7. Ponudba izdelkov, cene

Ponudba izdelkov in njihova cena na annika.si se zaradi narave poslovanja preko spleta pogosto in hitro spreminja in ažurira. Vse cene izdelkov v spletni trgovini annika.si vsebujejo 22% DDV.

8. Dostava

Naročila pošljemo takoj, ko prejmemo vaše nakazilo. Naročila prejeta med vikendom in prazniki pošljemo ob naslednjem delovnem dnevu. Izdelki, ki imajo označen daljši dobavni rok se upošteva le-ta.

Stroški poštnine znašajo:

  • 3,90 EUR pri nakupu do 39,99 EUR
  • Brezplačna dostava pri nakupu nad 40,00 EUR

10. Kuponi in kode za ugodnosti

Kuponi in kode za ugodnosti prinašajo različne ugodnosti pri nakupu na annika.si. Kupone in kode je mogoče uporabiti na straneh »Košarica« in »Blagajna«. Na spletni strani »Košarica« je polje »Koda kupona«, kamor se vnese kodo in se izbere »Unovči kupon«. Na spletni strani »Blagajna« je napis: »Imate kupon?« in zraven napis: »Kliknite tukaj za vnos kode« na katerega kliknete in se pojavi enako polje kot na spletni strani »Košarica«.

Z vnosom kode se vrednost kupona avtomatsko odšteje.

Za en nakup je mogoče uporabiti samo eno kodo kupona.

Ugodnosti kupona je mogoče koristiti na izdelke, ki niso v akciji, če ni navedeno drugače.

Akcijske kupone ni mogoče koristiti na darilne bone.

11. Pravica do odstopa kupca od pogodbe

Pri nakupu in sklenitvi pogodbe na daljavo na An.nika, ima kupec pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga annika.si na elektronski naslov (info@annika.si) sporoči, da odstopa od prodajne pogodbe.

Kupec mora potem najkasneje v 14 dneh, od poslanega sporočila o odstopu, annika.si vrniti željene izdelke. Kupec izdelke vrne na naslov: AN.NIKA d.o.o., Aškerčeva cesta 14, 3000 Celje. Edini strošek, ki kupca bremeni ob vračilu, je neposreden strošek vračila izdelka/ov.

Kupec mora izdelek/e annika.si vrniti varno, nepoškodovane in v nespremenjeni obliki, razen če je kupec izdelek/e prejel poškodovane, uničene, pokvarjene, ne da bi za to bil kril kupec sam. Kupec mora ob vračilu blaga tudi poslati kopijo računa.

Vračilo plačil bo izvedeno takoj ali najkasneje v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. An.nika vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je kupec uporabil, razen, če kupec izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva in če kupec ali annika.si zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je ob nakupu bil koriščen popust, kupon, koda za ugodnost, bonus ali promocijska koda se ta sredstva upoštevajo kot popust in se kupcu ne vrnejo. Kupcu se vrne le vplačan znesek.

12. Odstop od pogodbe pred dobavo

V primeru napake pri naročanju na annika.si lahko kupec naročilo prekliče s sporočilom na elektronsko pošto info@annika.si in tako bo naročilo preklicano. Če je naročilo že bilo plačano bo vračilo plačil izvedeno takoj ali najkasneje v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. An.nika vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je kupec uporabil, razen, če kupec izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva in če kupec in An.nika  zaradi tega ne nosita nobenih stroškov.

V kolikor je kupec že prejel obvestilo (elektronsko sporočilo), da je paket že bil odposlan je potrebno počakati dostavo in paket varno vrniti.

13. Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da je prejeti paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže na znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi, ki je paket dostavilo.

Za reklamacijski postopek nas obvestite na info@annika.si.si in vam po dogovoru pošljemo dostavno službo, ki bo paket prevzelo v enakem stanju, kot ste ga prejeli (brez da bi karkoli dodali ali odstranili) ter izpolnite reklamacijski zapisnik. Skupaj z dostavno službo bomo poskrbeli, da bo reklamacije rešena v najkrajšem možnem času in da prejmete vaše kupljene izdelke.

14. Pritožbe in spori

An.nika spoštuje veljavne predpise s področja varstva potrošnikov. An.nika se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in ima določeno osebo, s katero se v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali preko elektronske pošte.

Pritožba se odda na elektronski naslov info@annika.si. Postopek obravnave pritožbe ja zaupen.

An.nika bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil uporabniku (kupcu), kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka. An.nika si prizadeva, da po svojih najboljših močeh morebitne spore reši sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med podjetjem in uporabnikom (kupcem) izključno  pristojno sodišče v Ljubljani. Podjetje in uporabnik (kupec) kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču. An.nika si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

An.nika, ki s spletno trgovino omogoča uporabnikom (kupcem) nakup na območju Slovenije, na spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma SRPS je na voljo potrošnikom TUKAJ.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

15. Pravne informacije

Spletna stran An.nika, objave, artikli, avtorske slike in drugo gradivo, na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

16. Izjava odgovornosti

Informacije o izdelkih in ostali nasveti na spletni strani An.nika, so zgolj informativne narave in niso namenjeni kot nadomestilo za ustrezno medicinsko pomoč v primeru zdravstvenih težav in niso zdravniško priznani za preprečevanje bolezni.