Imam glivično okužbo nohta, kaj sedaj?

Zaprta in tesna obutev ter potenje so dejavniki, ki vplivajo na pojav glivične okužbe nohtov. Pri današnjem hitrem tempu življenja si ne vzamemo dovolj časa za nego in pregledovanje naših stopal. Zdravje naših stopal je izredno pomembno, saj kakršne koli bolečine, ki jih povzročijo spremembe na stopalu vplivajo na kvaliteto našega življenja.

SIMPTOMI GLIVIČNE OKUŽBE NOHTA

Glivična okužba pred začetkom zdravljenja Glivična okužba po 3 mesecih zdravljenja Glivična okužba po 6 mesecih zdravljenja

Prvi znaki glivične okužbe so neprijeten vonj stopal, bele lise na nohtih, porumeneli in zadebeljeni nohti, krhkost nohtov, ti praktično odpadajo iz nohtne posteljice. Če glivična okužba povzroči, da nam noht odpade, lahko tega nadomestimo z nohtno protetiko, ampak šele po odpravi glivic.

KAJ STORITI, ČE SUMITE NA GLIVIČNO OKUŽBO?

Posledica glivične okužbe nohtov niso le neprijeten vonj stopal, zadebeljenost nohtov in njihova rumena obarvanost, temveč tudi možnost prenosa glivic na ostale nohte in kožo. V nekaterih primerih se okužba prenese tudi na nohte na rokah. Da preprečite prenos glivic na vaše družinske člane vam svetujemo, da pri tuširanju stojite na brisači, si brišete noge z brisači, ki je samo vaša in ne delite svoje obutve z ostalimi.

Če opazite zgoraj naštete znake glivične okužbe pri svojih nohtih, vam svetujemo, da si čimprej rezervirate svoj termin pri strokovno usposobljenem pedikerju, saj je zdravljenje glivične okužbe dolgotrajen postopek.

SI LAHKO POMAGAMO S PREHRANO?

Z ustreznim načinom prehranjevanja lahko preprečimo ogromno bolezni in hrano lahko uporabimo za zdravljenje. Pri glivični okužbi nutricionisti odsvetujejo uživanje belega sladkorja, alkohola, nasičenih maščob, živil iz bele moke, sadne sokove in svinjsko meso. Priporočeno pa je uživanje veliko zelenjave, oreščkov, mlečnih izdelkov (z izjemo plesnivih sirov), rib, živil iz polnozrnate moke, ovsenih kosmičev,  jajc in uživanje zadostne količine vode preko celega dneva.

V Centru medicinske pedikure An.nika že več kot 10 let uspešno rešujemo glivične okužbe nohtov. Poleg sanacije okužbe nudimo našim strankam odlične nasvete, s katerimi preprečijo ponoven razvoj glivic na nohtih. 

 

DELI MED PRIJATELJE:
Avatar photo
Vida Ozis

Vida Ozis je svojo specifiko dela usmerila v področje medicinske pedikure, predvsem vraščene nohte. Je ena prvih in najuspešnejših pedikerk v Sloveniji, ki z uporabo AN.NIKA medicinske nohtne sponke učinkovito reši vsak, še tako zahteven, primer vraščenega nohta, za kar so bila potrebna leta dragocenih izkušenj, strokovnih izobraževanj ter usposabljanj tako doma kot v tujini.

Articles: 94

10% na nakup

Ob prijavi na naše e-novičke prejmete kupon
za 10% popust na vaš nakup.

*S prijavo na e-novice se strinjate s politiko zasebnosti.

 

0