Kako negovati stopala kar doma?

Včasih se zdi kot da nastala situacija ne more bit realna, saj se je svet praktično ustavil. Tisti, katerim služba to omogoča, ostajamo doma, nekateri te izbire žal nimajo. Čas, ki ga imamo sedaj ogromno, lahko poleg dela od doma porabimo za skrb za naša stopala, ki jih nemalokrat postavimo na stranski, in se zavestno odločimo, da bomo od zdaj naprej, tudi po koncu samoizolacije, redno skrbeli za njih, saj zdravje stopal blagodejno deluje tudi na naše počutje.

KOPEL

V “lavorju” si pripravimo mlačno kopel, ki jo lahko nadgradimo z dodatkom različnih eteričnih olj, mi priporočamo uporabo eteričnega olja čajevca, ki je odličen kot dodatna in preventivna nega pri odpravljanju glivic na nohtih. Stopala imamo namočena v kopeli približno 10 min, lahko tudi več. Popijemo kavico ali čaj in se sprostimo. Po kopeli si stopala dobro osušimo s svežo brisačo, pozorni smo, da dobro obrišemo predele med prsti vlažno okolje predstavlja odlične pogoje za razvoj glivic.

ODSTRANJEVANJE TRDE KOŽE

Pri odstranjevanju trde kože se držimo pravila “manj je več”, saj ne želimo pobrusit preveč kože, kar bi nas oviralo pri hoji in v hujših primerih povzročalo bolečine. Kožo brusimo z veliko pilo za pete z gibi v isto smer, nikoli ne brusimo “sem in tja”, saj tako nimamo pravega občutka, kdaj smo odstranili dovolj trde kože.

PRAVILNO STRIŽENJE

Nepravilno striženje je eden izmed glavnih vzrokov vraščanja nohtov. Največja napaka pri striženju, še posebej striženju nohtov na palcih, je striženje “na okroglo”, saj začnejo konci nohtov rasti v nohtno gubo, kar povzroči močne bolečine in v nekaterih primerih celo hudo vnetje. Nohte vedno strižemo na ravnost. Če nismo prepričani vase, je bolje, da odščipnemo manj nohta kot preveč ali pa namesto striženja, nohte na nogah raje pilimo s klasično pilico za roke, ki jo po uporabi seveda razkužimo.

NANOS NEGOVALNE KREME

Nego zaključimo s kremo za stopala, ki je prilagojena naši problematiki, naj bodo to otiski in kurja očesa, prekomerno potenje nog ali diabetes. Kremo si dobro vtremo v stopala s krožnimi gibi, kar tudi blagodejno deluje na naše počutje.

PILING

Tu in tam lahko med kopeljo nežno, s krožnimi gibi nanesemo doma narejen piling za stopala. V posodici zmešamo žlico medu, žlico kokosovega ali olivnega olja in žlico fino mlete soli. Po nanosu pilinga si stopala dobro speremo in osušimo s svežo brisačo.

V Centru medicinske pedikure An.nika želimo ozavestit čimveč ljudi o pomembnosti zdravja stopal. S pravilno in preventivno nego lahko preprečimo vraščanje nohtov, otiske, kurja očesa in glivična obolenja. Naši strokovno usposobljeni pedikerji ne rešujejo le vidno problematiko stopala, temveč se posvetijo vzrokom, zakaj je do nje sploh prišlo in s koristnimi nasveti pomagajo preprečiti ponavljanje težav.

Pazite nase, ostanite doma in skrbite za svoja stopala.

DELI MED PRIJATELJE:
Avatar photo
Vida Ozis

Vida Ozis je svojo specifiko dela usmerila v področje medicinske pedikure, predvsem vraščene nohte. Je ena prvih in najuspešnejših pedikerk v Sloveniji, ki z uporabo AN.NIKA medicinske nohtne sponke učinkovito reši vsak, še tako zahteven, primer vraščenega nohta, za kar so bila potrebna leta dragocenih izkušenj, strokovnih izobraževanj ter usposabljanj tako doma kot v tujini.

Articles: 94

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

10% na nakup

Ob prijavi na naše e-novičke prejmete kupon
za 10% popust na vaš nakup.

*S prijavo na e-novice se strinjate s politiko zasebnosti.

 

0