Kako se naj rešim kurjih očes?

Nastanek kurjih očes

Neudobna obutev ali spremembe v anatomiji stopala privedejo do nastanka kurjih očes, ki se najpogosteje pojavijo ob zunanjem robu loka stopala ali peti. Zaradi pritiska trde povrhnjice na živce in kosti čutimo pri hoji močne bolečine, katerih se lahko znebimo ob pomoči strokovno usposobljenega pedikerja.

Kurje oko se pojavi zaradi:

  • neprimerne obutve
  • dolgotrajnega nošenja visokih pet
  • nepravilnosti v anatomski zgradbi stopala
  • prekomerne teže
  • intenzivnega ukvarjanja s športom

Domača nega kurjega očesa ali otiščanca

Če začutimo pri hoji bolečine ali nelagodje na točno določenih točkah stopala je najbolje, da si celotno stopalo pregledamo. Ko ugotovimo, kje se nam je naredilo kurje oko, to mesto zavarujemo s tanko podlogo za kurja očesa, s katerimi razbremenimo področje okoli kurjega očesa.
Zelo pomembno je, da delamo kopeli za stopala vsaj dvakrat tedensko ter da si mažemo stopala z negovalno kremo, ki poskrbi za večjo prožnost kože.

 

 

Kako preprečim nastanek kurjega očesa?

Preventiva je redno obiskovanje pedikerja, ki mesečno spremlja naša stopala in se hitro odzove na kakršnokoli spremembe. Vsakodnevno nanašanje negovalne kreme prav tako prepreči zadebeljevanje kože in s zmanjša možnost nastanka kurjih očes. Enkrat tedensko si privoščimo sproščujočo kopel za stopala, s katero poskrbimo za mehko kožo. Najpomembnejše pa je nošenje udobnih čevljev, ki jih vedno kupujemo v večernih urah, saj so takrat naša stopala največja in najlažje preverimo ali nas obutev tišči.

 

AN.NIKA Celje  051 661 665
AN.NIKA Krško 040 334 352
AN.NIKA Nova Gorica 064 118 880
AN.NIKA Maribor 040 328 181

DELI MED PRIJATELJE:
Avatar photo
Vida Ozis

Vida Ozis je svojo specifiko dela usmerila v področje medicinske pedikure, predvsem vraščene nohte. Je ena prvih in najuspešnejših pedikerk v Sloveniji, ki z uporabo AN.NIKA medicinske nohtne sponke učinkovito reši vsak, še tako zahteven, primer vraščenega nohta, za kar so bila potrebna leta dragocenih izkušenj, strokovnih izobraževanj ter usposabljanj tako doma kot v tujini.

Articles: 94

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

10% na nakup

Ob prijavi na naše e-novičke prejmete kupon
za 10% popust na vaš nakup.

*S prijavo na e-novice se strinjate s politiko zasebnosti.

 

0