Kako skrbeti za svoja stopala pozimi?

Čeprav naša stopala niso direktno izpostavljena suhemu zraku zaradi ogrevanja, jim moramo v hladnih mesecih nameniti dodatno pozornost. Ves čas imamo obute ali zimske čevlje ali copate ter nogavice, zato stopala ne dihajo kot v toplejših mesecih. Veliko bolj pogosto se pojavljajo glivična obolenja, vraščeni nohti in otiski.

KAKŠNO ZIMSKO OBUTEV IZBRATI?

Pomemben dejavnik pri zagotavljanju zdravja stopal je zagotovo ustrezna izbira obutve. Nikoli ne smemo čevlje kupovati impulzivno, brez premisleka, saj je se z udobnimi čevlji, ki nas ne tiščijo in nudijo našim sklepom zadostno podporo, izognemo težavam na stopalih kot tudi poškodbam sklepov in hrbtenice. Zaprti čevlji, v katerih stopala ne dihajo, nudijo idealne pogoje za razvoj glivične okužbe nohtov. Težava močnega potenja ni le glivična okužba, ampak nas začne zaradi zadrževanja znoja pri nizkih temperaturah zebsti. Vsem, ki imajo takšne težave priporočamo čevlje iz usnja ali semiša, uporabo pršil ali gelov za potenje in uporabo otroškega pudra, ki ga nanesete v notranjost bombažne nogavice.

KAKO NEGOVATI STOPALA DOMA?

  • Kopel

V toplo ali mlačno vodo dodamo nekaj kapljic olja čajevca, ki ga uporabljamo pri zdravljenju glivičnih okužb nohta, vendar je prav tako odlična preventiva. Stopala imamo namočena 10 min, nato jih speremo in dobro obrišemo s svežo brisačo, pozorni smo na predele med prsti.

  • Piling

V posodici zmešamo 2 žlici sladkorja in 1 žlico medu in maso za piling z nežnimi krožnimi gibi nanesemo na stopala. Maso pustimo na stopalih 5 minut nato jih speremo in dobro obrišemo z brisačo.

  • Vlaženje

Po temeljitem umivanju stopal, kjer uporabimo naravna mila, moramo nanesti vlažilno kremo, ki prepreči sušenje kože. Odlične so kreme s propolisom, vitaminom E in ureo.

V Centru medicinske pedikure AN.NIKA vidimo, kako ugodno vpliva redno obiskovanje strokovno usposobljenega pedikerja na zdravje naših stopal, vsaj enkrat na dva meseca. V času nošenja zaprte in pogosto neudobne obutve, se ogromno ljudem naredijo otiski, kurja očesa, vraščeni nohti in trda koža, z redno nego nog te težave takoj opazimo in saniramo. Tako se tudi izognemo morebitnim bolečinam pri hoji, zato si čimprej rezervirajte svoj termin.

DELI MED PRIJATELJE:
Avatar photo
Vida Ozis

Vida Ozis je svojo specifiko dela usmerila v področje medicinske pedikure, predvsem vraščene nohte. Je ena prvih in najuspešnejših pedikerk v Sloveniji, ki z uporabo AN.NIKA medicinske nohtne sponke učinkovito reši vsak, še tako zahteven, primer vraščenega nohta, za kar so bila potrebna leta dragocenih izkušenj, strokovnih izobraževanj ter usposabljanj tako doma kot v tujini.

Articles: 94

10% na nakup

Ob prijavi na naše e-novičke prejmete kupon
za 10% popust na vaš nakup.

*S prijavo na e-novice se strinjate s politiko zasebnosti.

 

0