Lahko nastanek kurjega očesa preprečim?

Neudobna obutev ali spremembe v anatomiji stopala privedejo do nastanka kurjih očes, ki se najpogosteje pojavijo ob zunanjem robu loka stopala ali peti. Zaradi pritiska trde povrhnjice na živce in kosti čutimo pri hoji močne bolečine, katerih se lahko znebimo ob pomoči strokovno usposobljenega pedikerja.

 

 

ZAKAJ SE MI JE POJAVILO KURJE OKO?

Kurje oko se pojavi zaradi:

  • neprimerne obutve, ki ves čas pritiska na določen del stopala. Tam se začne povrhnjica debeliti in pritiska na živce v notranjosti kože.
  • nošenja visokih pet, saj je pritiskanje na neko mesto stopala tukaj še izrazitejše
  • nepravilnosti v anatomski zgradbi stopala
  • prekomerne teže
  • intenzivnega ukvarjanja s športom

Z lahkoto ugotovimo ali je nastanek kurjega očesa posledica neustrezne obutve ali anatomije stopala. Če se nam po sanaciji kurjega očesa, pri pedikerju, in po menjavi obutve povrhnjica še vedno debeli, potem je to znak, da je prišlo do spremembe v notranji zgradbi stopala. V nasprotnem primeru lahko s pravilno obutvijo preprečimo ponoven nastanek.

ODSTRANJEVANJE KURJIH OČES KAR DOMA

Na internetu najdemo ogromno domačih nasvetov za odstranjevanje kurjih očes, katerih rezanje z nožem je zagotovo najbolj brezglavo početje, saj se lahko poškodujemo in povzročimo vnetje, ki vodi do resnejših zapletov. Tudi razni pripravki iz limon, česna in kisa niso primerni, saj se njihov pH ne ujema s kožo, kar povzroči dodatne poškodbe kože.

KAKO PREPREČIMO NJIHOV NASTANEK

Preventiva je redno obiskovanje pedikerja, ki mesečno spremlja naša stopala in se hitro odzove na kakršnokoli spremembe. Vsakodnevno nanašanje negovalne kreme prav tako prepreči zadebeljevanje kože in s zmanjša možnost nastanka kurjih očes. Enkrat tedensko si privoščimo sproščujočo kopel za stopala, s katero poskrbimo za mehko kožo. Najpomembnejše pa je nošenje udobnih čevljev, ki jih vedno kupujemo v večernih urah, saj so takrat naša stopala največja in najlažje preverimo ali nas obutev tišči.

V Centru medicinske pedikure AN.NIKA smo strokovnjaki na področju prepoznavanja oz. razlikovanja med otiščanci, bradavicami in kurjimi očesi, saj se to troje pogosto napačno diagnosticira. Kurja očesa odstranjujemo neinvazivno, saj tako preprečimo nastanek vnetja in trajne poškodbe stopala, ki pogosto nastanejo pri operativnem posegu. Če pr vsakdanjih opravilih čutite bolečino na stopalih zaradi kurjih očes, potem si čimprej rezervirajte termin.

DELI MED PRIJATELJE:
Avatar photo
Vida Ozis

Vida Ozis je svojo specifiko dela usmerila v področje medicinske pedikure, predvsem vraščene nohte. Je ena prvih in najuspešnejših pedikerk v Sloveniji, ki z uporabo AN.NIKA medicinske nohtne sponke učinkovito reši vsak, še tako zahteven, primer vraščenega nohta, za kar so bila potrebna leta dragocenih izkušenj, strokovnih izobraževanj ter usposabljanj tako doma kot v tujini.

Articles: 94

10% na nakup

Ob prijavi na naše e-novičke prejmete kupon
za 10% popust na vaš nakup.

*S prijavo na e-novice se strinjate s politiko zasebnosti.

 

0