Kurja očesa so tvorbe roževinastih celic , ki običajno nastanejo na predelu noge med prsti, na blazinicah prstov, ob zunanjem robu stopalnega loka ali peti. Podobna so trnu, zaradi svoje stožčaste oblike pa prodirajo v spodnje plasti kože, kjer se nahajajo živci, in zato povzročajo bolečino. Globlje kot sega kurje oko, bolj je boleče. V primerih nastajanja kurjega očesa večkrat na leto, se razlog običajno skriva v deformaciji stopala. Stopalo se z leti noga poseda, razširi in kosti v notranjosti se postavijo drugače. Do deformacije stopal pride tudi zaradi tesne obutve, športnih aktivnostih in tesnih delovnih čevljev, ki jih predpisuje zakon v določenih podjetjih.

 

Kurje oko pri prvem obisku Centra medicinske pedikure An.nika.                                                                 Kurje oko po štirih tednih obravnave.

an.nika

Zakaj nastanejo kurja očesa?

  • Ob nepravilni obremenitvi stopal zaradi prekomerne telesne teže ali nenavadnih gibov (zlasti pri športnikih).
  • Zaradi neprimerne obutve, ki pritiska na določeno mesto (visoke pete, preozka ali pretrda obutev, trda delovna obutev, ki jo predpisuje zakonodaja).

an.nika

Kako preprečimo nastanek kurjih očes?

  • Noge negujte tako pozorno kot negujete svoj obraz. Dnevno, po kopanju ali tuširanju, na noge nanesite negovalno kremo ali balzam.
  • Vsak teden poskrbite za toplo kopel in odstranjevanje otrdele kože.
  • Nosite udobno obutev, ki vas ne tišči in ni preozka.

Rezervirajte svoj termin za odstranitev kurjega očesa >>