Noht, ki ne raste več

Čeprav smo v preteklem tednu videli bolj malo sončnih dni, ti še prihajajo in bomo lahko nosili odprte čevlje ter pokazali svoja negovana stopala. Kaj pa če nismo zadovoljni z izgledom naših nohtov?

Pred namestitvijo nohtne protetike   Po namestitvi nohtne protetike     

                       

Noht lahko neha rasti zaradi mehanske poškodbe (poškodba, izguba nohta med športno aktivnostjo) ali zaradi napake pri kirurškem posegu odstranitve vraščenega nohta, kjer niso pozorni na estetski izgled po operaciji, prav tako je velika možnost, da se nam noht začne spet vraščati. Z namestitvijo nohtne protetike preprečimo nadaljnjo deformacijo nohta, saj s protezo spodbudimo pravilno rast, torej ima tudi terapevtski učinek poleg estetskega, smo bolj samozavesti z urejenimi stopali, ki privabijo poglede.

Po izgledu in obliki je noht narejen z Unguisan maso, ki jo uporabljajo tudi v zobozdravstvu, zelo podoben našim naravnim nohtom. Noht lahko po namestitvi oblikujemo po želji in ga tudi lakiramo. Nohtna protetika zdrži na prstu približno 3 mesece, nato je potrebno namestiti novo nohtno ploščo. Postopek ni boleč, prav tako lahko izvajamo vse športne aktivnosti brez škodovanja nohtni protezi. Z namestitvijo novega nohta na mesto odprte nohtne posteljice preprečimo nastanek vnetja ali okužbe, saj so v masi, s katero oblikujemo nov noht dezinfekcijske snovi.

Kdaj nohtna protetika ne pride v poštev?

Nohtno protezo lahko namestimo pri poškodovanem nohtu zaradi udarca, pri odsotnosti nohta na nohtni posteljici in pri deformiranem nohtu zaradi ponesrečenega kirurškega posega vraščenega nohta. Kljub temu da masa s katero izdelamo nov noht vsebuje dezinfekcijske novi, ne smemo izvajati nohtne protetike na mestu z glivično okužbo, saj bi tako ustvarili še boljše pogoje za gojišče glivic. Zato se v primeru glivične okužbe nohta, nohtne posteljice najprej znebimo glivic, šele nato namestimo nohtno protetiko.

V Centru medicinske pedikure AN.NIKA uspešno rešujemo pojav glivične okužbe nohta, kot tudi nameščanje nohtne protetike. Zagotavljamo vam, da boste iz našega salona odšli z nasmeškom na obrazu in z veliko več samozavesti, saj bodo vaši nohti spet lepi na pogled in stopala negovana.

DELI MED PRIJATELJE:
Avatar photo
Vida Ozis

Vida Ozis je svojo specifiko dela usmerila v področje medicinske pedikure, predvsem vraščene nohte. Je ena prvih in najuspešnejših pedikerk v Sloveniji, ki z uporabo AN.NIKA medicinske nohtne sponke učinkovito reši vsak, še tako zahteven, primer vraščenega nohta, za kar so bila potrebna leta dragocenih izkušenj, strokovnih izobraževanj ter usposabljanj tako doma kot v tujini.

Articles: 94

10% na nakup

Ob prijavi na naše e-novičke prejmete kupon
za 10% popust na vaš nakup.

*S prijavo na e-novice se strinjate s politiko zasebnosti.

 

0