STOP razpokanim petam

Razpokane pete niso le estetski problem, temveč tudi zelo boleč, ki ima lahko tudi resnejše posledice kot je vnetje na predelu razpok.

Zakaj imam suhe pete?

Koža na predelu pet ne proizvaja toliko sebuma oz. maščobe kot drugje, torej je manj zaščitena pred izsušitvijo kože.

 

»Zaščitno plast«, ki bo zadrževala vlago v koži in preprečila prekomerno izsuševanje pet, lahko ustvarimo z nanosom negovalne kreme. K razpokanim petam so še posebej nagnjeni ljudje, ki so veliko na nogah, nosijo čevlje z odprto peto, tisti, ki nimajo dobrih prehranjevalnih navad in tisti z motnjami v delovanju ščitnice ali trebušne slinavke. Ljudje, ki čez dan zaužijejo premalo tekočine, imajo prav tako več težav z razpokanimi petami in tisti s prekomerno telesno težo, saj se koža na peti vedno bolj debeli in posledično tudi suši.

Kako se znebim trdih pet?

S pravilno prehrano in zadostnim vnosom tekočine lahko za svojo kožo naredimo ogromno. 

Kot pri vsaki težavi, ki se pojavi na stopalu, pa sta zelo pomembni ustrezna higiena in nega kože. Stopala moramo vsaj dvakrat na dan temeljito očistit, dobro osušit s čisto brisačo in nanje nanesti ustrezno negovalno kremo.

 

Zelo je pomembna tudi redna pedikura, kjer se pete strokovno obdelajo in se s tem prepreči “pokanje” ter “cefranje” kože. Priporočljivo je tudi odstranjevanje trde kože s pet kar doma, vendar bodite pozorni tukaj velja načelo “manj je več”.

 

Centri AN.NIKA:
AN.NIKA Celje 051 661 665
AN.NIKA Krško 040 334 352
AN.NIKA Nova Gorica 064 118 880
AN.NIKA Maribor 040 328 181  

DELI MED PRIJATELJE:
Avatar photo
Vida Ozis

Vida Ozis je svojo specifiko dela usmerila v področje medicinske pedikure, predvsem vraščene nohte. Je ena prvih in najuspešnejših pedikerk v Sloveniji, ki z uporabo AN.NIKA medicinske nohtne sponke učinkovito reši vsak, še tako zahteven, primer vraščenega nohta, za kar so bila potrebna leta dragocenih izkušenj, strokovnih izobraževanj ter usposabljanj tako doma kot v tujini.

Articles: 94

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

10% na nakup

Ob prijavi na naše e-novičke prejmete kupon
za 10% popust na vaš nakup.

*S prijavo na e-novice se strinjate s politiko zasebnosti.

 

5