Suhe in razpokane pete, adijo!

Trda koža na petah ni neprijetna le zaradi neestetskega izgleda, temveč tudi zaradi resnih posledic, ki jih lahko prinese. Če se koža zelo izsuši in razpoka, lahko pride do bolečin pri hoji, krvavenja in celo okužbe stopala.

Na suho kožo na petah nas opozarja porumenela debela plast kože, ki jo lahko spremljata bolečina in vnetje. Bolečina postane izrazitejša pri hoji ali športu. Pojavi se luščenje in srbenje kože na peti-zelo je pomembno, da si ne suhe kože s pet na trgamo stran, ampak jo brusimo s pilo.

Zakaj imam suhe pete?

Naša koža na predelu pet ne proizvaja sebuma oz. maščobe kot drugje, torej ni nobene zaščite, ki bi preprečila izsuševanje kože na petah. »Zaščitno plast«, ki bo zadrževala vodo na koži in preprečila prekomerno izsuševanje pet, lahko naredimo z nanosom kreme za noge. K razpokanim petam so še posebej izpostavljeni ljudje, ki so veliko na nogah, nosijo čevlje z odprto peto, tisti, ki nimajo dobrih prehranjevalnih navad in tisti z motnjami v delovanju ščitnice in trebušne slinavke. Ljudje, ki čez dan popijejo premalo vode, imajo prav tako več težav z razpokanimi petami in tisti s prekomerno telesno težo, saj se koža na peti vedno bolj debeli in posledično tudi suši.

Kako se znebim trdih pet?

S pravilno prehrano in zadostnim pitjem vode lahko za zdravje svoje kože naredimo ogromno. Kot pri vsaki težavi, ki se pojavi na stopalu, pa sta zelo pomembni ustrezna higiena in nega kože. Stopala moramo vsaj enkrat na dan temeljito očistiti in dobro osušiti s čisto brisačo in nato na njih nanesti negovalno kremo, priporočljive so kreme, ki vsebujejo ureo. Enkrat na teden nežno odstranimo trdo kožo na petah s pilo, ki je dobro očiščena. Kožo na peti spilimo pred umivanjem, torej ko koža na stopalu ni razmehčana, tako se izognemo, da bi spilili preveč kože.

Maska za mehka stopala

V posodici zmešajte žlico ekoloških mletih ovsenih kosmičev, žličko medu in nekaj kapljic olivnega olja, tako da dobite mazljivo zmes. Masko nanesite na očiščena in suha stopala, pustite učinkovati 30 min in nato sperite z mlačno vodo ter stopala spet zelo dobro obrišite.

Parafinska kopel

V Centru medicinske pedikure An.nika vam nudimo parafinsko kopel za noge, ki zadržuje vlago v koži, blagodejno deluje na počutje zaradi prijetnega vonja eteričnih olj in toplote, izboljšuje cirkulacijo in pomaga pri bolečinah v mišicah in sklepih.

Če se že dalj časa neuspešno soočate z zelo suhimi in razpokanimi petami, bodo naši pedikerji Centra medicinske pedikure An.nika poskrbeli, da bodo letošnjo pomlad te težave preteklost.

DELI MED PRIJATELJE:
Avatar photo
Vida Ozis

Vida Ozis je svojo specifiko dela usmerila v področje medicinske pedikure, predvsem vraščene nohte. Je ena prvih in najuspešnejših pedikerk v Sloveniji, ki z uporabo AN.NIKA medicinske nohtne sponke učinkovito reši vsak, še tako zahteven, primer vraščenega nohta, za kar so bila potrebna leta dragocenih izkušenj, strokovnih izobraževanj ter usposabljanj tako doma kot v tujini.

Articles: 94

10% na nakup

Ob prijavi na naše e-novičke prejmete kupon
za 10% popust na vaš nakup.

*S prijavo na e-novice se strinjate s politiko zasebnosti.

 

0