V poletje brez potnih stopal

Prekomerno potenje stopal je neprijetna problematika sodobnega sveta, ki prizadene ogromno ljudi, še posebej v poletnih vročih mesecih. Preberite si, kako lahko greste letos v poletje brez potnih stopal.

Problem potenja nog ni le estetska težava, temveč ima lahko tudi zdravstvene posledice na stopala kot so razvoj bakterij na koži stopal, razvoj glivic na koži in nohtih ter pojav ranic.

 

Zelo je pomembno, da poskrbimo da je naša obutev sveža, to lahko naredimo z zračenjem čevljev in uporabo otroškega pudra, ki veže nase vodo in deluje blago antibakterisjko.

 

Vsaj dvakrat na dan si moramo dobro umit stopala z milom in jih obrisat do suhega, saj bakterije in glivice potrebujejo vlažno okolje za rast in razvoj.

Poskrbimo, da imamo vsak dan obute sveže nogavice, ki jih po potrebi čez dan tudi zamenjamo. Priporočljivo je nošenje belih bombažnih nogavic, ki se lahko kuhajo.

 

V službi ali prostem času pa smo čim več v odprti in zračni obutvi, saj tako omogočimo stopalom, da “dihajo”.

Naša strokovnjakinja medicinske pedikure Vida priporoča redno uporabo deodoranta za stopala, ki deluje antibakterijsko ter preprečuje izdatno potenje nog, brez da zapira pore na stopalu.

 

Priporoča se predvsem tistim, ki imajo težave z glivicami na koži stopal ali nohtih, kjer potenje še slabša stanje in tistih, ki so športno aktivni.

 

 

 

DELI MED PRIJATELJE:
Avatar photo
Vida Ozis

Vida Ozis je svojo specifiko dela usmerila v področje medicinske pedikure, predvsem vraščene nohte. Je ena prvih in najuspešnejših pedikerk v Sloveniji, ki z uporabo AN.NIKA medicinske nohtne sponke učinkovito reši vsak, še tako zahteven, primer vraščenega nohta, za kar so bila potrebna leta dragocenih izkušenj, strokovnih izobraževanj ter usposabljanj tako doma kot v tujini.

Articles: 94

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

10% na nakup

Ob prijavi na naše e-novičke prejmete kupon
za 10% popust na vaš nakup.

*S prijavo na e-novice se strinjate s politiko zasebnosti.

 

0