Vraščanje nohtov zaradi neustrezne obutve

Vraščanje nohta, se največkrat pojavi na nožnem palcu, saj je najbolj izpostavljen pritiskanju čevljev in najzahtevnejši za striženje nohta. Najpogosteje si strižemo “na okroglo” ravno noht na palcu, kar povzroči, da se začnejo robovi nohta vraščati v obnohtno tkivo.

KAKO VEM, DA IMAM VRAŠČEN NOHT?

1. faza: pojavi se rahla rdeča oteklina in bolečina ob dotiku prsta 2. faza: noht boli, tudi če nanj ne pritiskamo, čutiti je zbadanje na področju prsta. Zaradi poslabšanja vnetja je prst na otip vroč, lahko se pojavi tudi gnojni izcedek, ki je posledica vnetja 3. faza: ob nohtno tkivo postane rdeče modro vijolične
barve, pride do rasti tkiva ob stranski nohtni gubi

NAMESTIVEV VHO MEDICINSKE SPONKE

Za mnoge ljudi je prva misel pri vraščanju nohta operativni poseg, saj ne poznajo alternativne ter učinkovitejše rešitve, to je namestitev VHO medicinske sponke. Po operativnem posegu je oseba v hudih bolečinah zaradi invazivne operacije, predpisane so ji tudi močne protibolečinske tablete. V nasprotju z operacijo, je VHO sponka neboleča rešitev, kjer na noht namestimo sponko iz tanke jeklene žičke, ki prisili noht k pravilni rasti in prepreči vraščanje. Takoj po namestitvi sponke občutimo olajšanje, z vsakim dnem je bolečina manjša, prav tako lahko izvajamo vse športne aktivnosti in ne potrebujemo bolniške, kot jo po operativnem posegu.

 KAKO POISKATI USTREZNO OBUTEV

Zelo je priporočljivo, da se odpravimo po nakupih zvečer ali pozno popoldan, saj so takrat naša stopala večja zaradi zastajanja telesnih tekočin v njih. Ne glede na to kako močno nam je všeč čevelj ga ne kupimo, če že v trgovini pri hoji v njih začutimo bolečino, drgnjenje in tiščanje, saj se bo to stanje še poslabšalo z vsakodnevnim nošenjem. Obvezno prinesemo s sabo primerne nogavice, saj je možna okužba z glivicami, če pomerjamo čevlje na boso nogo.

V Centru medicinske pedikure AN.NIKA se že več kot 10 let ukvarjamo z nameščanjem VHO medicinske sponke in z njo dosegamo odlične rezultate, saj lahko naše stranke spet hodijo brez bolečin. Če imate težave z vraščanjem nohtov, potem si čimprej rezervirajte svoj termin in naredite prvi korak k ponovnemu zdravju vaših stopal.

DELI MED PRIJATELJE:
Avatar photo
Vida Ozis

Vida Ozis je svojo specifiko dela usmerila v področje medicinske pedikure, predvsem vraščene nohte. Je ena prvih in najuspešnejših pedikerk v Sloveniji, ki z uporabo AN.NIKA medicinske nohtne sponke učinkovito reši vsak, še tako zahteven, primer vraščenega nohta, za kar so bila potrebna leta dragocenih izkušenj, strokovnih izobraževanj ter usposabljanj tako doma kot v tujini.

Articles: 94

10% na nakup

Ob prijavi na naše e-novičke prejmete kupon
za 10% popust na vaš nakup.

*S prijavo na e-novice se strinjate s politiko zasebnosti.

 

0