Vsak bi jo moral uporabljati

Balmodon© - krema za suhe in razpokane pete

5

Balmodon©

21,35 €

Priporočamo

5

5% popust

2x Balmodon©

42,70 €

40,56 €

5

10% popust

3x Balmodon©

64,05 €

57,64 €

Se tudi ti boriš s suhimi in razpokanimi petami na stopalih? Veš da lahko razpokane pete pripeljejo do resnih zapletov? Če je tvoj odgovor vsaj na eno vprašanje “DA” potem ne skrbi, saj smo tukaj da ti pomagamo. Suhe pete se lahko pojavijo v določenem letnem času zaradi spremembe vremena in vlažnosti zraka ali pa so konstantna problematika, ki se je mnogo ljudi ne more znebiti. Zelo je pomembno, da že danes poskrbiš za svoja stopala, ki te nosijo celo življenje. 

Zakaj mi pokajo pete?

Stopala vsak dan 365 dni v letu obremenjujemo, zato je zelo pomembno, da jih tudi vsak dan namenimo nekaj pozornosti. Koža na stopalih in petah ima skupaj s gležnji, koleni in kolki funkcijo lajšanja delovanja sil na hrbtenico med hojo ali tekom, zato je koža na stopalih bolj obremenjena kot kjerkoli drugje na našem telesu. Poleg vsega je koža na stopalih nagnjena k izsuševanju, saj ne vsebuje veliko žlez lojnic, ki mastijo kožo in ščitijo povrhnjico. 

 

Če opaziš na svojih stopalih suho kožo ali celo pokanje pet, je lahko vzrokov veliko. Najpogostejši vzrok za razpokane pete je neustrezna nega. Čeprav si stopala mažeš vsak dan s kremo, ni nujno da je krema dovolj hranilna ali da ima zadostno funkcijo nege kože. Pomembno je, da uporabljaš kremo, ki bo zaščitila povrhnjico kože in preprečila njeno sušenje. 

 

Veliko zdravnikov opozarja tudi na pokanje pet, ki jo povzročijo glivice, ki se lahko prenesejo na nohte in povzročijo glivične okužbe nohtov ali celo močne deformacije nohtov.

 

Na prekomerno sušenje kože in posledično pokanje pet vplivajo hormonsko neravnovesje, pomanjkanje vitamina E, bolezni ščitnice in sladkorna bolezen. 

Je pokanje pet res nevarno?

Polagam ti na srce, če imaš suho kožo na stopalih ali ti celo koža na petah poka, potem takoj poskrbi za svoja stopala. Pokanje pet ni tako nedolžno kot večina misli. Razpoke, ki nastanejo na petah se lahko čez čas razširijo in postanejo globje. S tem se omogoči boljši prehod za glivice in bakterije v tvoje podkožje in krvni obtok. Prvi znak razvoja bakterij v razpokah pet je boleč ali celo pekoč občutek med hojo. 

 

Kot vidiš lahko suha koža na stopalih vodi v resne zaplete, zato je zelo pomembno, da nameniš stopalom vsak dan vsaj 3 minute svojega časa. Za nego ne potrebuješ veliko, pomembno je le da je nega kakovostna in pravilna. 

Domača pomoč pri suhih in razpokanih petah

Zaradi hitrega tempa življenja imamo včasih občutek da je 24 ur v dnevu premalo za vse nujna opravila, kaj šele za nego naših nog, zato jih prevečkrat zapostavljamo. Zaupali ti bomo 3 enostavne nasvete, ki jih lahko umestiš v svoj vsakdan brez da ti vzamejo veliko časa. Ne pozabi, da lahko se lahko suhe in razpokane pete razvijejo v boleče vnetje, zato poskrbi za njih. Tukaj so 3. nasveti za meha in zdrava stopala:

 

  1. Enkrat na 14 dni s pilo za pete nežno odstrani odvečno kožo. POZOR! Pete si vedno pili pred tuširanjem, saj se drugače plasti kože odprejo kar povzroči cefranje pet.
  2. Dvakrat na teden si pripravi sproščujočo kopel za stopala, v katero lahko daš različne kopalne soli ali eterična olja. To lahko narediš med gledanjem televizije ali v soboto zjutraj ob sproščujoči skodelici kave.
  3. Vsak dan pred spanjem si namaži stopala z negovalno kremo, ki bo poskrbela za zaščito povrhnjice kože in preprečila pokanje in sušenje pet.

Na suhost kože in pet vpliva tudi način prehranjevanja. Pomembno je da popijemo čez dan vsaj 1,5 l vode ali nesladkanega čaja. Če tudi ti piješ premalo vode to vpliva na tvojo kožo, počutje in celo koncentracijo. Na elastično kože ima prav tako velik vpliv vitamin E, ki ga najdemo v paradižniku, avokadu, hladno stiskanem olivnem olju in raznih oreščkih. 

Balmodon© - krema za suhe in razpokane pete

5

Balmodon©

21,35 €

Priporočamo

5

5% popust

2x Balmodon©

42,70 €

40,56 €

5

10% popust

3x Balmodon©

64,05 €

57,64 €

DELI MED PRIJATELJE:

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

10% na nakup

Ob prijavi na naše e-novičke prejmete kupon
za 10% popust na vaš nakup.

*S prijavo na e-novice se strinjate s politiko zasebnosti.

 

0