Zakaj sem se odločila, da enkrat mesečno obiščem pedikerja?

Že vse od mladih let imam rada urejena stopala. Vedno sem bila prepričanja, da ne potrebujem pedikerja, saj si znam sama urediti nohte in spiliti pete. Teden dni nazaj sem se prvič odločila za profesionalno pedikuro, v Centru medicinske pedikure An.nika. Lahko vam povem, da je ogromna razlika med namakanjem stopal v rumenem “lavorju” ob sedenju na kuhinjskem stolu in sedenju v urejenem pedikerskem salonu, kjer se lahko resnično sprostiš.

Se še sploh znamo sprostit?

Menim, da nam pri hitrem tempu življenja sedenje pol ure pri miru predstavlja težavo, težko se sprostimo in ves čas razmišljamo kaj vse bi lahko storili v teh 30 min. Našim mislim praktično ne pustimo več, da odtavajo ampak ves čas napenjamo možgane. Po končani pedikuri je občutek božanski, stopal se zdijo lahkotna in tako lepo urejena, da kar ne moreš verjet.

Velikokrat sem slišala stavek: »Pedikura, to je luksuz ja, da se malo finega delaš,« daleč od tega. Stopala nas nosijo celo življenje, vsak dan jih obremenjujejo z nošenjem zaprte, mnogokrat neustrezne, obutve. Najmanj kar lahko storimo je, da jim enkrat mesečno namenimo pol ure, kar v primerjavi s 365. dni oz 8760. urami ni veliko.

Kaj vključuje klasična pedikura?

Pri klasični pedikuri gre predvsem za sprostitveni ritual in ne toliko za reševanje težav stopala, zato ta vključuje:

  • prijetno kopel
  • striženje in oblikovanje nohtov
  • odstranjevanje odvečne kože
  • negovanje z bogato kremo za stopala in masaža
  • po želji stranke tudi lakiranje

Klasična pedikura kot preventiva

Čeprav pri klasični pedikuri ne rešujemo težav na stopalih, je ta odlična preventiva. Pediker nam enkrat mesečno pravilno postriže nohte in se tako izognemo vraščanju nohtov, opozori nas na pojav kakršnih koli nepravilnosti stopala in jih začne reševati.

Prepričana sem, če bi več ljudi vedelo, kako blagodejno deluje klasična pedikura na naše misli, bi si jo privoščili enkrat mesečno. Iz srca vam svetujem obisk Centra medicinske pedikure An.nika, kjer bodo poskrbeli za vaša stopala in za lažji korak.

DELI MED PRIJATELJE:
Avatar photo
Vida Ozis

Vida Ozis je svojo specifiko dela usmerila v področje medicinske pedikure, predvsem vraščene nohte. Je ena prvih in najuspešnejših pedikerk v Sloveniji, ki z uporabo AN.NIKA medicinske nohtne sponke učinkovito reši vsak, še tako zahteven, primer vraščenega nohta, za kar so bila potrebna leta dragocenih izkušenj, strokovnih izobraževanj ter usposabljanj tako doma kot v tujini.

Articles: 94

10% na nakup

Ob prijavi na naše e-novičke prejmete kupon
za 10% popust na vaš nakup.

*S prijavo na e-novice se strinjate s politiko zasebnosti.

 

0