Zakorakajte v pomlad brez glivic

Glivice na nohtih predstavljajo pravo nočno moro. Raziskave so pokazale, da se največkrat okužijo z glivicami športniki oz. športno aktivni ljudje, sladkorni bolniki, ljudje z oslabljenim imunskim sistemom in tisti s težavami ožilja. Prav tako lahko jemanje določenih zdravil kot so antibiotiki privede do glivične okužbe nohta.

Glivice potrebujejo za razmnoževanje ugodno okolje, ki jim ga nudijo tesna in vlažna obuvala ter potenje nog. Vraščen ali poškodovan noht prav tako nudita glivicam dobre pogoje za razmnoževanje. Ugodno okolje nudijo predeli nohtne posteljice, ki so zaradi odpadlega nohta zelo izpostavljeni. Glivična okužba se obravnava kot virusna okužba, podobno kot virus herpesa, in ko se enkrat razvije obstaja vedno možnost, da se nam glivična okužba ponovi-gre namreč za sistemski proces.

Poškodovan noht v povečini primerih ne raste in ga lahko nadomestimo z nohtno protetiko (v kolikor ni znakov glivic), ki jo prav tako uspešno izvajamo v Centru medicinske pedikure An.nika. Več o nohtni protetiki si lahko preberete na naslednji povezavi → https://www.annika.si/nohtna-protetika/

Pred zdravljenjem v Centru medicinske pedikure An.nika
Po končanem zdravljenju v Centru medicinske pedikure An.nika

 

PREVENTIVNA SKRB ZA NOHTE

Glivice na nohtih se lahko razvijajo zelo dolgo preden opazimo spremembe na nohtu, zato je redno obiskovanje pedikerja zelo priporočljivo. Sami lahko preprečimo okužbo z glivicami z vsakodnevnim zračenjem obutve, ki ne sme biti pretesna, potenje lahko zmanjšamo z večkratnim dnevnim umivanjem nog. Prav tako pomaga pravilna izbira pene za stopala.

Ob obisku bazena ali savne uporabimo svoje natikače ter ob obisku fitnesa vedno razkužimo napravo, ki jo želimo uporabiti, saj razkužilo preprečuje nastanek glivičnega obolenja in je ključen pri negi stopala in nohtov.

SI LAHKO POMAGAMO S PREHRANO?

Z ustreznim načinom prehranjevanja lahko preprečimo ogromno bolezni in hrano lahko uporabimo za zdravljenje. Pri glivični okužbi nutricionisti odsvetujejo uživanje belega sladkorja, alkohola, nasičenih maščob, živil iz bele moke, sadne sokove in svinjsko meso. Priporočeno pa je uživanje veliko zelenjave, oreščkov, mlečnih izdelkov (z izjemo plesnivih sirov), rib, živil iz polnozrnate moke, ovsenih kosmičev,  jajc in uživanje zadostne količine vode preko celega dneva.

KDAJ K PEDIKERJU?

Če opazite na vaših nohtih rumeno-belo obarvanost, bele lise na nohtih, vneto ob nohtno kožico, neprijeten vonj stopal, bolečine v prstih pri hoji in odebeljen krhek noht potem čimprej ukrepajte in se znebite glivic. Glivice, ki se nahajajo pod nohtom se lahko iz enega razširijo na ostale ter na nohte na rokah in predele kože. Lahko celo povzročijo dvig in odstop nohta.

Zato sta osebna higiena in pravilna obravnava nohta s strani pedikerja zelo pomembni.  V Centru medicinske pedikure An.nika bomo poskrbeli za vaša stopala in nohte.

DELI MED PRIJATELJE:
Avatar photo
Vida Ozis

Vida Ozis je svojo specifiko dela usmerila v področje medicinske pedikure, predvsem vraščene nohte. Je ena prvih in najuspešnejših pedikerk v Sloveniji, ki z uporabo AN.NIKA medicinske nohtne sponke učinkovito reši vsak, še tako zahteven, primer vraščenega nohta, za kar so bila potrebna leta dragocenih izkušenj, strokovnih izobraževanj ter usposabljanj tako doma kot v tujini.

Articles: 94

10% na nakup

Ob prijavi na naše e-novičke prejmete kupon
za 10% popust na vaš nakup.

*S prijavo na e-novice se strinjate s politiko zasebnosti.

 

0