Znebimo se bradavic z lapiziranjem

Okužbe z bradavicami so zelo pogoste, največkrat se pojavijo pri otrocih, mladostnikih in osebah z oslabljenim imunskim sistemom. Vzrok za nastanek je papiloma virus, ki povzroči hitro delitev celic v povrhnjici kože. Njihov razvoj je pogojen z delovanjem imunskega sistema, zato je zelo pomembno, da skrbimo za zdrav življenjski slog, torej uživamo uravnoteženo prehrano in se veliko gibamo.

Kako lahko preprečimo širjenje virusa?

Bradavice, ki se pojavljajo na stopalu so sploščene in rastejo navznoter, pri hoji in pritisku nanje pa nekateri čutijo zbadajočo bolečino. Širjenje virusa, ki jih povzroča lahko preprečimo:

  • z umivanjem rok po tem, ko se dotikamo bradavice
  • nikoli je ne prebadamo z iglo ali kakršnim koli ostrim predmetom, saj tako povzročamo širjenje virusa
  • po umivanju si dobro osušimo stopala s svežo brisačo ne samo, da tako preprečimo rast glivic ampak tudi širjenje bradavic
  • v poletnem času, ko obiskujemo javna kopališča, nosimo natikače in tako zmanjšamo možnost okužbe
  • nikoli ne nosimo čevljev osebe za katero vemo, da ima na stopalu bradavice
Nanos “lapiza” Po končanem nanosu srebrovega nitrata na bradavico Stopalo po končanem zdravljenju

Kako se bradavic znebimo?

Ena izmed najučinkovitejših metod v boju proti bradavicam je postopek lapiziranja, kjer na bradavico nanesemo srebrov nitrat. Koloidno srebro deluje antivirusno in antibakterijsko, kar učinkovito izkoriščamo pri zdravljenju.

Odstranjevanje bradavic z lapiziranjem je popolnoma neboleč in neagresiven postopek. Na mesto, kjer je je pojavila bradavica nanesemo srebrov nitrat, katerega na začetku zdravljenja odstranjujemo in nanašamo enkrat tedensko, nato na 14. dni, dolžina zdravljena je predvsem odvisna od globine korenine bradavice.

V Centru medicinske pedikure An.nika uspešno odstranjujemo bradavice s postopkom lapiziranja, prav tako vam nudimo zamrzovanje bradavic s tekočim dušikovim oksidom (več izveste na povezavi https://www.annika.si/blog/znebimo-se-bradavic-s-tekocim-dusikovim-oksidom/). Če se spopadate s trdovratnimi bradavicami, si čimprej rezervirajte svoj termin za lažji korak.

DELI MED PRIJATELJE:
Avatar photo
Vida Ozis

Vida Ozis je svojo specifiko dela usmerila v področje medicinske pedikure, predvsem vraščene nohte. Je ena prvih in najuspešnejših pedikerk v Sloveniji, ki z uporabo AN.NIKA medicinske nohtne sponke učinkovito reši vsak, še tako zahteven, primer vraščenega nohta, za kar so bila potrebna leta dragocenih izkušenj, strokovnih izobraževanj ter usposabljanj tako doma kot v tujini.

Articles: 94

10% na nakup

Ob prijavi na naše e-novičke prejmete kupon
za 10% popust na vaš nakup.

*S prijavo na e-novice se strinjate s politiko zasebnosti.

 

0