Znebite se bolečih kurjih očes

Zadnjih nekaj tednov smo zopet zamenjali svojo zimsko zaprto obutev, za bolj lahkotno. Prepričani smo, da je pri prav vsakem od nas bila ta sprememba zelo dobrodošla, vendar pa to ne velja povsem za naša stopala, ki so se morala zelo hitro prilagoditi na nove čevlje. Kako se ta sprememba odraža na naših stopalih?

Nastanek kurjega očesa

Otiski nastanejo med nošenjem čevljev, ki našim stopalom ne ustrezajo. Obutev na določenih mestih (največkrat so to zgornji del podplata, mezinec in palec) intenzivno pritiska na kožo stopala. Naše telo to zazna kot grožnjo tujka, ki želi prodreti čez kožo, zato se začne koža stopala na tem mestu debelit, na ta način si želi naše telo izogniti bolečinam, vendar vemo, da prej kot slej začutimo med hojo nelagodje in (močne) bolečine.

K nastanku kurjih očes so najbolj nagnjene osebe s prekomerno telesno težo, sladkorni bolniki in ljudje, ki se veliko ukvarjajo s športom in tisti z nepravilno anatomsko zgradbo stopala.

Se lahko iz otiska razvije kurje oko?

Če nastali otisek ne zdravimo oz. začnemo z zdravljenjem prepozno, se lahko iz njega razvije kurje oko. Kot strokovno usposobljeni pedikerji se zavedamo, da se lahko pod otiskom z lahkoto nahaja kurje oko, kar lahko vidite tudi na sliki. Zato je zelo pomembno, da si otiskov in kurjih očes ne odstranjuje sami, saj lahko pride do trajnih poškodb tkiva stopal.

Pod otiskom se lahko “skriva” kurje oko

Lahko nastanek kurjih očes preprečimo?

V stopala si vsak dan po temeljitem umivanju vtremo kremo, ki je prilagojena problematiki našega stopala (potenje nog, suha koža, kreme prilagojene diabetikom). Če smo nagnjeni k nastajanju otiskov ali kurjih očes, si vsaj dvakrat na teden namakamo stopala v mlačni kopeli, v katero lahko dodamo eterično olje čajevca, ki je odlična preventiva pri glivični okužbi nohtov, ali odišavljeno sol za kopel. Olje čajevca lahko kupite v naši spletni trgovini na povezavi https://www.annika.si/shop/.

Redni obiski strokovno usposobljenega pedikerja so odlična preventiva, ne samo pri otiščancih in kurjih očesih, temveč za katerokoli problematiko (vraščanje nohtov, glivična okužba, pojav bradavic). Če nimamo posebnih težav s stopali, je idealno obiskovanje pedikerja enkrat na dva meseca, saj bo opazil kakršnekoli spremembe v zgodnjih fazah ter jih takoj odpravil.

annika

V Centru medicinske pedikure An.nika imamo več kot 13 let izkušenj na področju sanacije otiskov in kurjih očes. Kurja očesa odstranjujemo neinvazivno, saj tako preprečimo nastanek vnetja in trajne poškodbe stopala, ki pogosto nastanejo pri operativnem posegu. Želimo poudarit pomen celostnega pristopa k zdravljenju stopal, torej naš namen ni le odstranitev otiska ali kurjega očesa, temveč vam povrnemo prijeten korak tudi z nasveti, s katerimi boste lahko preprečili njihov ponoven nastanek.

 

Ne čakajte, že danes naredite prvi korak k ponovnem zdravju stopal.

DELI MED PRIJATELJE:
Avatar photo
Vida Ozis

Vida Ozis je svojo specifiko dela usmerila v področje medicinske pedikure, predvsem vraščene nohte. Je ena prvih in najuspešnejših pedikerk v Sloveniji, ki z uporabo AN.NIKA medicinske nohtne sponke učinkovito reši vsak, še tako zahteven, primer vraščenega nohta, za kar so bila potrebna leta dragocenih izkušenj, strokovnih izobraževanj ter usposabljanj tako doma kot v tujini.

Articles: 94

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

10% na nakup

Ob prijavi na naše e-novičke prejmete kupon
za 10% popust na vaš nakup.

*S prijavo na e-novice se strinjate s politiko zasebnosti.

 

0