Vraščen noht

Vraščen noht ali zanohtnica je zelo pogost pojav, s katerim se srečuje ogromno ljudi.

Do vraščanja pride zaradi:

 • nepravilnega striženja (striženje na okroglo), katerega posledica je ostanek »špičk« na vogalih nohta. Te »špičke« pa potem rastejo v mehko tkivo nohta.
 • neprimerne obutve, ki nam je preozka, neudobna in nas tišči. Povzroči tudi deformacijo prstov do te mere, da začnejo nohti rasti drugače-nepravilno
 • poškodbe nohta, saj lahko rast poškodovanega nohta spremeni in poveča tveganje za vraščanje nohtov
 • dednosti, saj imajo ljudje z zaobljeno obliko nohtov večjo možnost, da se bodo ti začeli vraščati.
 • zadebeljenih nohtov, ki so zelo nagnjeni k vraščanju, in se največkrat pojavijo pri starejših

Da gre za vraščen noht, prepoznamo po ostri in na določen del omejeni bolečini ob strani nohta, rdečini in oteklini, iz katere se ob pritisku pojavi izcedek ter povečani stranski gubi na prstu.

 

Kako zdraviti vraščen noht in zakaj operacija ni rešitev?

Ogromno strank, ki se obrne na nas, ima za seboj vsaj eno operacijo vraščenega nohta. Zanjo so se odločili, ker niso imeli informacije o drugih rešitvah. Po operaciji trpijo zelo hude bolečine in jemljejo močne protibolečinske tablete-vse to za slab končni rezultat.

 

Operativni poseg ne prinaša trajne rešitve, saj se v 90% vraščanje nohta na operiranem prstu ponovi in v večini primerov imajo pacienti po operaciji iznakažene nohte. Prisotne so tudi zelo hude bolečine, ki trajajo mesec dni, v tem času smo nezmožni hoditi v službo in se ukvarjati s športom. Medtem ko nas AN.NIKA medicinska nohtna sponka ne ovira pri vsakdanjih opravilih, nošenju zaprtih čevljev in izvajanju športnih aktivnosti.

4fba6e07-7e50-48c7-97f4-2ac21c2c57b2-1

Kako poteka zdravljenje vraščenega nohta z AN.NIKA medicinsko nohtno sponko?

AN.NIKA medicinska nohtna sponka je tanka medicinska jeklena žička, ki omogoči vraščenemu nohtu, da se poravna in začne pravilno rasti. V načinu delovanja bi AN.NIKA medicinsko nohtno sponko najlažje primerjali z zobnim aparatom (žička). Tako zobni aparat kot nohtna sponka opravljata funkcijo ravnanja.

AN.NIKA medicinska nohtna sponka se namesti na desni in levi rob vraščenega nohta, ga privzdigne in omogoči pravilno rast brez bolečin. Lahko jo namestimo tudi pri nohtih, ki so že bili operativno obravnavani, diabetikih, otrocih in tam kjer se je že pojavilo vnetje. Najpomembneje je, da z namestitvijo AN.NIKA medicinske nohtne sponke odpravimo bolečino po namestitvi oz. v nekaj dneh če je pristno že močno vnetje. Med nošenjem AN.NIKA sponke smo lahko športno aktivni in normalno hodimo v službo.

1.

Sponka je sestavljena iz vezi z dvema mini vzvodoma (a in b) ter zanke ( c). Oba dela sta izdelana iz tanke medicinske jeklene žičke.

2.

Prvi vzvod žičke se namesti na manj poškodovano (ali nepoškodovano) stran nohta, kjer se žička pritrdi in ustrezno odreže. Sponka ima na sredini zanko (ročaj), ki pedikerju omogoča pazljivo zategovanjebrez bolečin.

3.

Nameščena sponka se po namestitvi zvija z delčkom na sredini, ki je namenjen ustreznem zategovanju sponke. Na ta način so združeni vsi trije deli AN.NIKA medicinske nohtne sponke. Nastala vzvodna sila tako dvigne robova nohta iz vnetega območja in bolečina zaradi vmesnega zraka takoj preneha.

4.

Vsi štrleči kosi žice (iz nosilca in zanke) so odrezani in pokriti z umetno nohtno maso (za zaščito nogavic itd.).

Zakaj AN.NIKA medicinska nohtna sponka?

Zdravljenje z AN.NIKA  medicinsko nohtno sponko vključuje:

 • namestitev AN.NIKA medicinske sponke 
 • sočasno AN.NIKA terapijo, da omogočimo čim hitrejšo rast zdravega nohta

Kaj pridobite s to storitvijo?

 • popolno odpravo bolečin po namestitvi sponke
 • ponovno, normalno vzpostavljeno rast nohta
 • ohranite estetski videz nohta, saj po končanem zdravljenju ni sledu o pretekli vraščenosti (kot je po operativnem posegu)
 • strokovno obravnavo in znanje terapevtke z več 100 različnimi izkušnjami sanacije vraščenih nohtov
 • lahkoten korak in zadovoljno življenje brez bolečin