Vraščen noht ali zanohtnica je zelo pogost pojav, ki se večkrat pojavi pri moških, največkrat mladostnikih. Do vraščanja nohtov pride zaradi več različnih dejavnikov, med katerimi najbolj izstopata nepravilno striženje nohtov in neustrezna obutev, obstaja pa še nekaj drugi razlogov kot so dednost, debelost, sladkorna bolezen, artritis in poškodbe.

Da gre za vraščen noht, prepoznamo po ostri in na določen del omejeni bolečini ob strani nohta, rdečini in oteklini, iz katere se ob pritisku pojavi izcedek ter povečani stranski gubi na prstu.

 

Kako zdraviti vraščen noht?

Največkrat se osebe z vraščenimi nohti po pomoč obrnejo k zdravniku, ta pa jih napoti na kirurški poseg. Slabost kirurških posegov so dolgotrajne bolečine in ponavljajoče se težave z vraščanjem operiranega nohta po prvem opravljenem posegu.
Naša metoda zdravljenja vraščenih nohtov je, za razliko od kirurških posegov, zelo hitra, povsem neboleča, predvsem pa dolgotrajna in učinkovita, saj uporabljamo medicinsko VHO sponko.

Prednosti zdravljenja vraščenega nohta z medicinsko VHO sponko

 • povsem neboleče zdravljenje
 • takojšnje olajšanje z razbremenitvijo področja okoli nohta ali kože
 • težave z obutvijo po namestitvi minejo
 • možnost športnih aktivnosti takoj po namestitvi
 • dolgoročno izboljšanje naravne rasti nohtov
 • učinkovita alternativa bolečim kirurškim posegom
 • odlično prilagajanje sponke ne glede na obliko nohta

Rezervirajte svoj termin za varno in brezbolečinsko zdravljenje vraščenega nohta >>

Naročite se na brezbolečinsko zdravljenje vraščenega nohta!

100% Brez bolečin - Že od 1. leta dalje - Priporočajo zdravniki in kirurgi

Kako poteka zdravljenje vraščenega nohta z medicinsko VHO sponko?

Medicinska VHO sponka je tanka jeklena žička, ki omogoči vraščenemu nohtu, da se poravna in začne pravilno rasti. V načinu delovanja bi VHO sponko najlažje primerjali s sponko zobnega aparata (žička). Tako zobna kot nohtna sponka opravljata funkcijo ravnanja.

Nohtna VHO sponka se namesti na desni in levi rob vraščenega nohta, ga privzdigne in na povsem NEBOLEČ, HITER in predvsem UČINKOVIT način povzroči, da le ta pridobi pravilno obliko in rast.

Med mnogimi različnimi sponkami je VHO medicinska sponka med VODILNIMI v Evropi in je podprta tako s strani University Hospital Erlangen kot tudi zdravnikov. VHO medicinsko sponko lahko namestimo slehernemu posamezniku, prav tako pri hudih primerih hipergranulation in diabetikih. Najpomembneje pa je, da  z namestitvijo VHO medicinske sponke odpravimo bolečino v parih dneh-v težkih primerih, sicer pa bolečina mine takoj po namestitvi. Lahko hodimo v službo, kar pomeni, da ni potrebnega bolniškega staleža, kot tudi smo lahko športno aktivni.

1)

Sponka je sestavljena iz vezi z dvema mini vzvodoma (a in b) ter zanke ( c). Oba dela sta izdelana iz tanke visokokakovostne jeklene žičke.

2)

Prvi vzvod žičke se namesti na manj poškodovano (ali nepoškodovano) stran nohta, kjer se žička pritrdi in ustrezno odreže. Sponka ima na sredini zanko (ročaj), ki pedikerju omogoča pazljivo zategovanje brez bolečin.

3)

Nameščena sponka se po namestitvi zvija z delčkom na sredini, ki je namenjen ustreznem zategovanju sponke. Na ta način so združeni vsi trije deli medicinske VHO sponke. Nastala vzvodna sila tako dvigne robova nohta iz vnetega območja in bolečina zaradi vmesnega zraka takoj preneha.

4)

Vsi štrleči kosi žice (iz nosilca in zanke) so odrezani in pokriti z umetno nohtno maso (za zaščito nogavic itd.).

Naročite se na brezbolečinsko zdravljenje vraščenega nohta!

100% Brez bolečin - Že od 1. leta dalje - Priporočajo zdravniki in kirurgi

Zakaj VHO medicinska sponka?

Zdravljenje z medicinsko VHO sponko ni enkratna rešitev, temveč kompletno zdravljenje, ki vključuje:

 • namestitev vodilne medicinske sponke v Evropi, ki ga izvaja za to usposobljena in strokovno podkovana terapevtka
 • mesečne obiske in privijanje sponke pod strogim nadzorom usposobljene terapevtke (nameščanja in tovrstnega zdravljenja ne more opravljati kdorkoli!).

Kaj pridobite s to storitvijo?

 • popolno odpravo bolečin po namestitvi sponke
 • ponovno, normalno vzpostavljeno rast nohta
 • ohranite estetski videz nohta, saj po končanem zdravljenju ni sledu o pretekli vraščenosti (kot je po operativnem posegu)
 • strokovno obravnavo in znanje terapevtke z več 100 različnimi izkušnjami sanacije vraščenih nohtov
 • lahkoten korak in zadovoljno življenje brez bolečin

Izjave naših strank